Ciutat

El PSC denuncia la manca de recursos a l’oficina del SOC de Sabadell

Pol Gibert a les portes de l'oficina del SOC del carrer Sardà / CEDIDA

Més inverasió i recursos humans. El PSC de Sabadell ha denunciat una manca d’inversions que pateix l’oficina del SOC a Sabadell i reclamen més recursos humans i materials.

El diputat al Parlament de Catalunya, Pol Gibert, acompanyat d’Eloi Cortés, regidor d’acció social a l’Ajuntament, i Montse Muniente, membre de l’executiva del PSC de Sabadell, ha assegurat que abans de la pandèmia i de la crisi creada per la Covid-19 “cada tècnic gestionava aproximadament 1100 aturats“, mentre que “la ràtio que recomana l’Organització Internacional del Treball és de 80 aturats per persona”.

En aquest sentit, l’oficina del SOC del carrer Sardà multiplicaria per onze les ràtios màximes recomanades. “Des de 2010” destaca Gibert, “Catalunya ha viscut una continua falta de recursos materials i humans destinats a la cerca activa d’ocupació. En el cas de Sabadell, s’ha traduït en una taxa molt elevada d’aturats per tècnic”.

També ha criticat l’eficàcia del servei d’ocupació: “El SOC té una taxa d’inserció d’un 3%, molta gent acaba optant per altres vies, el SOC es limita a ser un gestor de prestacions”, considera. Pel també tinent d’alcaldessa, la referència a Catalunya es troba a l’àmbit municipal on es desenvolupen plans d’ocupació. “A Sabadell l’Ajuntament ha incrementat en 2 milions d’euros els plans d’orientació i formació”, ha destacat.

Comentaris
To Top