Ciutat

El barri del Poblenou, unit per reclamar la reobertura del consultori mèdic

L’Ajuntament i el Departament de Salut es reuniran dilluns per arribar a un acord

S'ha fet un acte a l'escola Juan Ramon Giménez/ M.P

L’Associació de Veïns del Poblenou, l’Ajuntament i tots els grups de l’oposició, excepte ERC, han demanat de forma conjunta a Salut que es torni a obrir el consultori local del barri. En un acte multitudinari a l’Escola Juan Ramon Jiménez, on hi han assistit més d’un centenar de veïns, han mostrat el seu desacord amb els motius del tancament del consultori mèdic, que es basen en el fet que el Centre Cívic de Poblenou incompleix la normativa del protocol sanitari per la Covid-19. De fet, des del març els veïns del barri han d’anar al CAP de Torre-romeu. La situació ha fet que s’uneixin a la causa.

El president de l’Associació de Veïns del Poblenou, Rubén Navarro, ha explicat que tot i les reiterades peticions, Salut no ha accedit fins al moment a reobrir el consultori. El Departament considera que és suficient un CAP conjunt per Torre-romeu i el Poblenou. Navarro ha considerat que els habitants d’aquests barris es veuen “clarament perjudicats”.

D’altra banda, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat que l’Ajuntament es reunirà dilluns amb Salut. “No donarem alternatives, només exigirem que s’obri el consultori mèdic del Poblenou de forma immediata” ha exposat. Farrés ha dit que el Govern posa “excuses” i que no hi ha cap argument vàlid per tancar el consultori mèdic. “No pararem fins a recuperar el que és nostre” ha finalitzat.

A més, en l’acte s’ha recordat que cada dimecres la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) organitza manifestacions per la causa. “Les mobilitzacions no s’aturaran fins que Salut cedeixi” ha dit Manuel Navas, president de la FAVS. Els veïns del Poblenou estaran molt pendents de com evoluciona la reunió de dilluns.

Per la seva banda, ERC, l’únic partit de l’oposició absent en l’assemblea, ha fet un tuit per explicar que la seva proposta és la reobertura del CAP tan aviat com s’hi pugui garantir la seguretat de sanitaris i pacients. També reivindiquen que s’han posat en contacte amb l’Associació de Veïns de Poblenou.

Salut mantindrà tancat el consultori mèdic del Poblenou de forma indefinida

Comentaris
To Top