Ciutat

El Govern municipal negocia amb Madrid per recuperar la Caserna i Correus

Caverna Guàrdia Civil Sabadell
La caserna de la Guàrdia Civil, actualment / VICTÒRIA ROVIRA

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Mar Molina, admet que el Govern municipal s’ha reunit amb el Ministeri d’Interior per negociar la recuperació de la Caserna de la Guàrdia Civil i, alhora, amb representants de Correus per obtenir per la ciutat l’antiga seu de la companyia a la Via Massagué.

Ho ha anunciat en el ple municipal, arran de la moció que ha presentat Junts per Sabadell perquè aquests edificis formin part de l’interès estratègic de Sabadell. “Posem-nos les piles perquè aquest sigui un mandat d’aquest ple. Vagi vostè a Madrid a negociar per recuperar aquests bens”, ha instat la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró, dirigint-se a l’alcaldessa.

Però sobre l’edifici de l’antiga Caserna, Molina ha afirmat que les negociacions estan paralitzadees fins que no es resolgui el contenciós administratiu que des del 2018 hi ha entre l’Estat i l’Ajuntament per la possessió de l’immoble. Fins que els tribunals no resolguin de qui n’és propietat, no tornaran a Madrid, una decisió jurídicoadministrativa que ha afirmat que podria arribar en els pròxims mesos. En resposta, Ciuró ha reclamat que, mentrestant, moguin fitxa per l’edifici de Correus.

La resta de partits han compartit la necessitat de donar ús a aquests elements patrimonials de la ciutat, ara en desús des de fa dècades. També han ressaltat que el fet que el Govern de Sabadell i el de Madrid siguin dels mateixos colors polítics hauria d’afavorir la cessió dels edificis.

ERC i la Crida no estan disposats a pagar

Però, tot i compartir intencions, la naturalesa de les negociacions és el que ha generat controvèrsia entre els grups municipals. La Crida ha votat en contra de la moció que la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró, ha exposat al ple, mentre que ERC s’hi ha abstingut. El motiu és que els dos grups municipals no contemplen que l’Ajuntament hagi de pagar pels edificis.

Lluís Perarnau (Crida), respecte a la Caserna, ha expressat que no hi ha “res a negociar amb l’Estat” i ha exigit la “cessió gratuïta de l’immoble per destinar-lo a un servei públic”. Al seu torn, Santi Valls (ERC) ha reclamat que “el que ha de fer l’Estat és atorgar-nos allò que és nostre” i ha demanat al govern de Podem i el PSC que “utilitzin la influència” perquè cedeixin els espais. “Si pot ser aquest mandat, millor”, ha etzibat el republicà.

Comentaris
To Top