Ciutat

Sabadell reclama acabar amb les “llistes d’espera abusives” a l’atenció primària

L'accés al consultori local del Poblenou / LLUÍS FRANCO

L’atenció primària a Sabadell necessita més recursos per donar millor resposta a la ciutadania. I encara més després del càstig que ha suposat la pandèmia. Tots els grups municipals de la ciutat hi estan d’acord, i per això han donat suport a la moció que la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell ha presentat al ple de novembre.

La FAVS reclama que tots els serveis restringits des de l’inici de la pandèmia es reprenguin i que comptin amb especialistes com els pediatres. També que reobrin els espais tancats, especialment l’ambulatori del Poblenou. Però la moció va més enllà, rebobina fins a les retallades, per la qual cosa demana que es retornin “els treballadors perduts” dels anys enrere, amb “condicions dignes i estables”.

La recuperació de les visites presencials, “en temps raonable i sense llistes d’espera abusives”, és una altra de les reivindicacions que ha centrat la petició de les FAVS, que demana “limitar l’ús de la consulta telemàtica només a qüestions administratives que es poden resoldre per aquesta via”.

En la moció hi ha aparegut, també, la reclamació d’un grau d’infermeria a Sabadell per fer front a la manca de personal.

La inversió de Salut a Sabadell, a debat

La moció de la FAVS ha derivat en un debat sobre l’estat de la sanitat a Sabadell i les causes de la manca de recursos al sector, que tots els partits han lamentat.  Amb el matís de Junts per Sabadell, que ha recalcat que la Generalitat està infravalorada, tal com ha assenyalat Francesc Baró.

La regidora de Salut de l’Ajuntament, Sònia Sada, fent referència a les retallades que es van fer a partir del 2008, ha afirmat que, en el sector, “la pèrdua de capital econòmic, sumada a la pèrdua de capital humà, és irrecuperable”.

ERC ha admès que “els serveis s’han anat degradant”, però ha matisat que en els últims anys “s’ha anat revertint el procés nociu”. A més, ha reivindicat els 2,6 milions que obtindrà Sabadell per part de Salut per “enfortir l’atenció primària”.

Sobre la inversió de Salut, Sada ha apuntat que “queda molt bé en titulars”, però ha recalcat que dels 92 professionals que es contractaran a Sabadell, només hi haurà un metge i 15 infermeres. La resta ha afirmat que són gestors de la informació sanitària i altres perfils professionals que “no són prestadors del servei de la Salut”.

Clam per l’obertura del consultori del Poblenou

En la moció que ha presentat el PSC, tots els grups municipals han donat suport a la reobertura del consultori del Poblenou votant-hi a favor. A excepció d’ERC, que s’ha abstingut perquè considera que la petició dels socialistes és per “fer campanya”. En aquest sentit, Glòria Llobet, ha argumentat que el partit està a favor de l’obertura, “sempre que hi hagi circuits segurs per a usuaris i sanitaris”.

Comentaris
To Top