Ciutat

El ple de Sabadell desencalla el futur d’un solar buit al carrer de Tetuan

Sabadell troba una sortida per a un solar buit al barri de Gràcia. El ple municipal aprova avui una modificació urbanística per construir un complex residencial a l’illa entre els carrers de Tetuan, Bruc, Lepant i Girona. L’obra estava encallada, a l’espera de l’aprovació plenària d’un Pla de Millora Urbana (PMU), des de fa més d’una dècada. El terreny ocupa 7.179 metres quadrats, unes dimensions similars a les de l’estadi de la Nova Creu Alta, i està situat en una “ubicació estratègica”, segons la regidora d’Urbanisme, Mar Molina.

La constructora Metrovacesa hi aixecarà una zona residencial amb una vuitantena de pisos –un 30% dels quals seran de protecció oficial– i locals comercials. Els canvis urbanístics permetran començar les obres dels pisos, i també habilitaran l’ampliació de la plaça del Mestre i el carrer de Girona, que quedaran units al carrer del Bruc, segons les previsions de l’Ajuntament. El solar actualment és un descampat amb una estació transformadora d’Endesa, que s’haurà de traslladar.

Els canvis a l’illa afectada de Gràcia, a través dels anys / Institut Cartogràfic de Catalunya

L’espai urbanitzable serà de 3.125 metres quadrats, mentre que la resta (4.054 metres quadrats) estan en mans de l’Ajuntament de Sabadell des del 2009. El Govern municipal hi preveu un equipament educatiu públic, tot i que no especifica quin. “És d’hora per assignar-hi un ús”, apunta la regidora d’Urbanisme, Mar Molina. Allà s’hi podria construir una guarderia infantil –a càrrec de l’Ajuntament– o bé una escola o institut –si se cedís el terreny a la Generalitat–, segons apunten fonts municipals.

L’obra de nova construcció se situarà on temps enrere s’havia aixecat un complex fabril, que va ser enderrocat l’any 2011. La reconversió de la zona es va iniciar ara fa més dues dècades: just a tocar del solar buit, a l’illa que dona amb el carrer de Narcís Monturiol, també es va construir una promoció d’habitatges als anys 90 sobre el que havia sigut una fàbrica.

Consens per transformar la zona

El govern municipal ha considerat que la reurbanització és una actuació estratègica a la ciutat. En la mateixa línia, ERC ha celebrat que s’hagi mantingut la línia urbanística de l’executiu quadripartit, qui va començar amb la tramitació. “Estem guanyant qualitat en l’espai públic”, ha apuntat el republicà Santi Valls. “És positiu per la ciutat”, ha afegit el regidor de la Crida Lluís Perarnau. “Donarà un aire a la zona. Permet tenir habitatge protegit, permet preveure nous equipaments”, ha assenyalat la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró. Tots els grups municipals han votat a favor excepte Ciutadans, que s’ha abstingut.

Comentaris
To Top