Ciutat

El govern municipal defensa en solitari el tancament del Gimnàs

El Gimnàs Municipal tancarà a partir del 2021 / v. rovira

L’enrenou per l’anunci del tancament del Gimnàs ha deixat el govern municipal sense suports entre la resta de forces polítiques de l’Ajuntament –ERC, Crida, Ciutadans i Junts–, que, consultats per D.S., defensen la continuïtat de l’activitat física que durant diverses dècades s’hi ha desenvolupat.

Des del govern municipal, però, i a través de la regidora d’Esports, Laura Reyes, es va assegurar que “no tanquem el Gimnàs Municipal per un problema de despesa. No té sentit oferir una cosa que ofereix el privat. Ara mateix estem en un sistema d’alegalitat que no és correcte”, sostenia durant el ple ordinari celebrat el dimarts passat. Aquesta afirmació no ha estat ben rebuda per la seva antecessora al càrrec, Marisol Martínez, que discuteix el concepte d’alegalitat: “Una cosa és legal o no, però no alegal. I qui s’encarrega de vetllar per la legalitat és el mateix secretari que hi ha. Si han de demanar explicacions, les tenen a casa”, afirma.

En la mateixa línia, Martínez, preguntada sobre la decisió de prorrogar una concessió que havia tocat sostre l’any 2017, detalla que “la voluntat no era arribar al tancament. Es va fer la pròrroga perquè en el seu moment es va valorar que era un servei municipal en un districte on té el número més baix d’equipaments públics. A més, vaig creure que no era ètic prendre decisions sobre aspectes que involucraven els que vinguessin. Pensava que el govern faria el seu propi projecte”.

Per últim, afirma que parlar del cost del gimnàs és fer demagògia: “Un pavelló quadruplica les pèrdues del Gimnàs. Per exemple, té sentit mantenir els mercats municipals, que costen uns 700.000 euros?”, es pregunta.

Salut i esport?

En les pròximes setmanes, s’haurà de celebrar un ple extraordinari monogràfic per debatre sobre aquesta decisió a petició d’ERC: “Volem aturar el tancament. Abans que s’acabi l’any s’haurà de celebrar el ple. En un acte de transparència cap als ciutadans, es podrà veure quines mans s’aixequen per tancar o no el Gimnàs”, explica Gabriel Fernández.

Sobre els usos que podria tenir en el futur, la Crida, a través de Nani Valero, s’aposta pel manteniment de l’activitat actual complementada per la rehabilitació de pacients del Taulí. Des de Ciutadans, la prioritat que també es demana és mantenir l’activitat actual i inclús cedir-la a alguna entitat, segons apuntava Adrián Hernández. Per últim, per Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell) la seva prioritat ara com ara implica garantir la continuïtat de l’activitat física i social que s’hi desenvolupa. Sobre la taula, ubicar-hi la seu del hub de l’Esport també es veuria amb bons ulls.

Comentaris
To Top