Ciutat

El Pla d’Interculturalitat 2021-2025 vol posar fi a la discriminació a Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell ha engegat els motors per activar el Pla d’Interculturalitat 2021-2025, una estratègia que busca fomentar la diversitat i el respecte a través del conjunt de polítiques municipals. El full de ruta s’elaborarà amb els grups municipals, tècnics de l’Ajuntament, entitats i la ciutadania. L’objectiu és presentar-ho a votació en el ple municipal l’estiu del 2021. Es compta amb el suport de l’associació Ciutats Interculturals –entitat vinculada a la Xarxa Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI)– i d’Intercultural Cities del Consell d’Europa, i també amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

“La gestió de la convivència és un repte per a les ciutats”, ha destacat la tinenta d’alcaldessa de l’àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell. Ha aprofitat per destacar que la diversitat “no és un estigma”, sinó “un valor que enriqueix la societat”. L’aposta d’aquest pla és evitar actituds racistes o xenòfobes.

Gemma Pinyol, membre de la RECI i de l’associació Ciutats Interculturals, ho defineix com una estratègia per “reforçar la convivència” i “enfortir les societats”. Per ella, la interculturalitat es resumeix en tres conceptes: igualtat de drets i deures, reconeixement de la diversitat i interacció positiva. D’altra banda, Lluïsa Moret, diputada de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, ha destacat que la ciutat de Sabadell és pionera a incorporar aquestes polítiques.

Per establir les línies mestres del pla, s’haurà de consensuar entre diferents actors de Sabadell. El pla vol establir un marc comú de principis i accions que faciliti la mirada transversal sobre la diversitat a la ciutat.

Comentaris
To Top