ESPORTS

El Sabadell amb l’objectiu de consolidar una bona ratxa davant l’Oviedo

Stoichkov vol celebrar més gols a la Nova Creu Alta / Ll. Franco

Donar-li continuïtat a la victòria de Tenerife. Aquest és el gran repte del Sabadell davant el Real Oviedo aquest diumenge (20.45 hores) a la Nova Creu Alta. Els d’Antonio Hidalgo volen consolidar una bona ratxa i ara tenen l’oportunitat amb dos partits consecutius a l’Estadi, el segon dimecres (19 hores) en el duel pendent contra l’Alcorcón. Sis punts que permetrien sortir de la zona de descens on ha estat ancorat gairebé tota la lliga el conjunt arlequinat.

Però ningú vol anar més enllà del partit d’aquest diumenge, començant pel tècnic Antonio Hidalgo. “La victòria de Tenerife ha estat un reforç anímic important i ara cal veure com estan els jugadors per afrontar un nou partit que serà de màxima exigència. La millor notícia és que disposo de tota la plantilla per primera vegada aquesta temporada. Repetir onze? És una possibilitat. Donar estabilitat és important, però jugant gairebé cada 3 dies es fa difícil”.

El tècnic de Canovelles va quedar molt satisfet de la bona resposta defensiva del seu equip a l’Heliodoro, un aspecte fonamental en aquesta categoria. “Ens hauria agradat tenir més la pilota i trobar espais, però estem amb les urgències de sumar punts i l’equip va fer un gran esforç de solidaritat i vam concedir molt poc al rival. Hem de treballar per trobar l’equilibri, però jo estic molt satisfet de la resposta dels meus jugadors. Els que no són titulars s’empipen, però quan surten s’ho deixen tot al cap i és un orgull per l’entrenador. Per a tots és un regal la Segona A i ho volem aprofitar”.

Sobre el conjunt asturià, Hidalgo ha repartit elogis. Avisa que “és un equip molt intens que no dona una pilota per perduda. També són molt verticals, amb jugadors diferencials per bandes com Sangalli, Borja o Nahuel. És un rival de molta entitat que competeix sempre al cent per cent. Nosaltres haurem de fer el mateix si volem guanyar. Cada partit és importantíssim, independentment si es juga a casa o a fora. De fet, ara aquest factor no té tanta transcendència”.

Amb baixes

L’Oviedo arriba amb baixes i dubtes. L’última jornada contra l’Alcorcón va passar factura amb la lesió del capità i peça clau en l’engranatge del Cuco Ziganda com és Sergio Tejera. A més, Christian Fernández va veure la cinquena groga i se suma a la coneguda baixa de l’exarlequinat Carlos Hernández, qui no podrà retornar a la Creu Alta. El tècnic navarrès, doncs, haurà de fer una defensa de circumstàncies i segurament endarrerirà la ubicació del jove Edgar González, jugador cedit pel Betis, a l’eix de la defensa. El conjunt asturià vol trencar l’última ratxa de 4 jornades sense guanyar (3 empats i 1 derrota) i tornar a la dinàmica positiva que el va portar a guanyar tres duels consecutius. Un signe de la seva irregularitat en aquesta lliga.

L’equip asturià no visita l’Estadi creualtenc des de la temporada 88/89. Llavors va ser en una eliminatòria de Copa que el Sabadell va encarrilar amb un 2-0. En canvi, l’últim antecedent de lliga, la temporada 85/86, va afavorir a l’Oviedo (0-1). Va ser un dels tres equips que es va emportar la victòria de la Creu Alta en la temporada de l’últim ascens arlequinat a Primera Divisió. Un gol de Blanco en el minut 43 va sentenciar al conjunt de Pedro Mari Uribarri. De fet, Sabadell ha estat, una plaça bastant propicia per l’Oviedo, que ha puntuat en 14 de les seves 18 visites en lliga (10 empats i 4 victòries). També es recorda, de manera anecdòtica, un duel de la temporada 84/85 (0-0) disputat sobre una autèntica piscina després de caure una pluja torrencial. “El càstig de Don Severo“, va titular el Diari de Sabadell, en al·lusió al col·legiat Severo González Lecue que es va negar a suspendre el partit malgrat la insistència dels dos equips. Un altre antecedent es va produir a la desapareguda Copa de la Lliga (1-1).

El duel serà dirigit pel col·legiat Aitor Gorostegui Fernández, del Comitè basc. És la seva cinquena temporada a Segona Divisió A i té dos precedents amb el Sabadell, ambdós a la temporada 2005/06, i signe diferent: victòria al camp del Logronyès (0-2) i derrota també a La Rioja davant l’Alfaro (2-0), partit en què va xiular un penal a favor i va malbaratar Sergio Iglesias.

Comentaris
To Top