Oci i cultura

Marc Ribas: “Vull que passi ja el Nadal i enviar a la merda el 2020”

Marc Ribas al Mercat Municipal / V. ROVIRA

Marc Ribas (Girona, 1976) va visitar ahir el Mercat Central per signar exemplars del seu nou llibre, En marxa cuina!. Organitzat per La Llar del Llibre, va generar una petita revolució en la rutina de paradistes i clients. “Hola, Marc”, li deien la majoria de lectors, que se li adreçaven pel nom de pila, amb la familiaritat que els dona veure’l cada setmana a la televisió de casa seva. “Em donen records per a tu”, li deien altres. No van faltar els riures nerviosos, per parlar davant un famós. I Ribas no només va saludar desconeguts: també s’hi va presentar la seva mare, que viu a Sabadell i qui es va acostar a veure l’ambient.

Venir a Sabadell és com tornar a casa? Vaig néixer a Girona, però vaig venir de petit a viure a Sabadell, on he estat 20 anys. I ara en fa 14 que visc a Terrassa. La veritat, em sento del Vallès, molt del Vallès! Jo vivia aquí al costat. De fet, els meus pares encara hi viuen!

Restaurant, programa de televisió i ara un llibre… La veritat és que havia de sortir per Sant Jordi, però amb tanta restricció, es va ajornar. Finalment va sortir el 31 d’agost, coincidint amb l’inici del curs. I malgrat tot, estem en el Top 5 dels més venuts!

Sembla estrany fer una presentació de llibres entre pollastres i mandonguilles… El Mercat és vida! Aquí t’aconsellen, et mostren productes… I hi he sentit grans receptes, als mercats! A més, com que és un espai ample, avui dia va molt bé per respectar les mesures anti-Covid.

Com afrontes la campanya de Nadal? Aquest desembre serà estrany per a tothom. Els restaurants no som especials. La veritat és que tinc ganes que passi de llarg, el Nadal. Desitjo que arribi ràpid el 2021 i puguem enviar a la merda el 2020.

Si volem demanar menjar de La Taverna del Ciri des de Sabadell, ho podem fer? Sí, fem take away tant a Sabadell, a Sant Quirze i els voltants de Terrassa.

Fa poc parlàvem al Diari de Sabadell sobre el fet que els menuts, com els ‘callos’, s’han tornat a posar de moda. Tu mateix ofereixes a La Taverna del Ciri un sandvitx de cap i pota… I no només això! També el sofregit dels macarrons el fem amb cervellets i fetge! També fem un paté de fetges de pollastres eco. A veure, és que té molta importància a la cuina catalana, especialment al vessant obrer i al pagès. Són parts que no estan gaire cotitzades i nutricionalment són molt importants. A més, trobo que si sacrifiquem un animal, el que és just és aprofitar-ho al màxim.

Aquí al costat tenim Menuts Glòria, probablement la parada més especialitzada de Sabadell… Quan tenia el restaurant a Sabadell, venia a comprar aquí mateix!

Ets l’emblema del ‘boom’ dels programes de cuina a TV3. De fet, penso que a TV3 hi ha entrat molt tard. Un país com el nostre, amb el receptari més antic d’Europa, que no tingués encara programes dedicats a la gastronomia… Era estrany! Mira, ens agrada menjar. I cuinar. I per tant, així s’explica el boom dels programes. Com Joc de cartes: ens agrada veure-hi i anar descobrint els nostres gustos.

Ribas, signant exemplars / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top