ESPORTS

Sabadell-Alcorcón, un duel de màxima necessitat a la Nova Creu Alta

El conjunt arlequinat haurà de millorar les seves prestacions ofensives / Ll. Franco

Al dia. En partit corresponent a la setena jornada, suspès pel show dels falsos positius a la plantilla del conjunt madrileny, aquest dimecres (19 hores) Sabadell i Alcorcón s’enfronten a la Nova Creu Alta amb tres punts d’or en joc. Es pot parlar d’un duel de màxima necessitat amb premi: qui guanyi sortirà de momentàniament de la zona de descens després de la derrota del Castelló a Mallorca. En el cas del Sabadell, també hauria d’esperar que el Saragossa no aconsegueixi la victòria a Almeria en un altre dels partits pendents que es juga a la mateixa hora.

El conjunt arlequinat va malbaratar una bona oportunitat diumenge passat davant l’Oviedo després d’un partit decebedor. Ara no vol fallar contra un rival directe que arriba, però, en una dinàmica molt diferent de quan li tocava venir, encara amb Mere Hermoso a la banqueta. “És evident que no és el mateix Alcorcón. Anquela li ha canviat la cara i és un conjunt molt intens que domina diferents facetes i ens exigirà moltíssim”, ha reconegut Antonio Hidalgo.

El tècnic de Canovelles ha volgut deixar clar que “sabíem abans de començar la temporada que estaríem lluitant en aquesta zona de la taula. El ‘0 de 15’ inicial ens va penalitzar molt, però segueixo pensant que l’equip està molt viu i sempre competeix, davant qualsevol rival. Hem de millorar alguns aspectes i trobar l’equilibri en el nostre joc per aconseguir una major regularitat de sumar punts, però els jugadors es deixen la vida en cada entrenament i en cada partit, això ningú ho pot dubtar. Hem de tenir consciència de qui som i les dificultats que trobarem en aquesta categoria”.

No li agrada parlar de finals tan aviat, però Hidalgo admet la transcendència del partit. “És molt important perquè la majoria d’equips no poden sumar i significa una oportunitat d’escurçar diferències”. El tècnic ha estat sancionat amb dos partits per la vermella de diumenge passat i li tocarà veure el duel contra l’Alcorcón des d’una cabina de tribuna i serà Ignasi Salafranca qui torni a estar a l’àrea tècnica, com va passar a Las Gaunas. L’operació s’haurà de repetir diumenge que ve a Cartagena.

Últims minuts d’arlequinat

Com avançava avui el Diari de Sabadell, Hidalgo va disputar els seus últims minuts amb la samarreta arlequinada a la gespa davant l’Alcorcón. Va ser en la darrera visita del conjunt madrileny a la Nova Creu Alta, en la recta final de la fatídica temporada 14/15. Aquell 0-1 seria precisament l’inici de l’ensorrament definitiu cap a Segona B i, a més, Hidalgo només va poder disputar 9 minuts perquè es va lesionar. “La veritat és que ja no ho recordava, però és així. Queda com una anècdota personal. Ara estem en una situació molt diferent en tots els aspectes i tots pensem només a guanyar i tenir més punts”.

El tècnic arlequinat manté el dubte de Victor Garcia, qui va fer un mal gest al genoll en l’acció del penal fantasma contra l’Oviedo. D’altra banda, és probable la tornada del central Grego Sierra mentre es podria produir alguna sorpresa al mig del camp per trobar un revulsiu ofensiu. El jove Aarón Rey té possibilitats d’estrenar-se com a titular a la Nova Creu Alta.

Un nou Alcorcón

Amb Mere Hermoso va acumular 8 derrotes consecutives. En canvi, Juan Antonio Anquela, Anquelotti, ha fet un ’10 de 18′ que ha permès l’Alcorcón reviure quan semblava gairebé enterrat al fons de la taula. El tècnic de Linares, un veterà de les banquetes, li ha transmès caràcter i màxima intensitat. Va guanyar de manera consecutiva a Lugo (1-0), Castelló (0-2) i Girona (1-0) i només ha perdut davant rivals de play-off com Leganés (1-0) i Almeria (0-1). L’Alcorcón suma la seva onzena temporada consecutiva a Segona A i amb Anquela va viure l’etapa més gloriosa, inclòs el famós ‘Alcorconazo‘ amb l’eliminació del Real Madrid a la Copa del Rei. Ara el seu objectiu és evitar el descens.

El partit serà dirigit pel col·legiat Gorka Sagués Oscoz, del Comitè basc. Els seus últims antecedents amb el Sabadell a Segona A van ser: la temporada 13/14, un Jaén-Sabadell (0-1) i Sporting-Sabadell (3-1); la 14/15: Osasuna-Sabadell (0-0). A Segona B va dirigir el famós duel de l’última jornada de la 2008/09 contra l’Alcoià (0-0) recordat pels aspersors i un afegit d’11 minuts.

Comentaris
To Top