Ciutat

Carlos Carrizosa (Cs): “Destinen diners per a una Nasa catalana i no per a l’atenció primària”

El cap de l'oposició, Carlos Carrizosa, saludant representants de l'associació de veïns del Poblenou / ACN

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, va ser al Poblenou per reunir-se amb l’associació de veïns del barri, que reclamen a la Generalitat que no tanqui el consultori del barri. El cap de l’oposició va lamentar que no s’hagin revertit ni hi hagi més inversió a l’atenció primària. Va ressaltar que “només” s’emporta el 16% del pressupost de Salut, quan hauria de ser el 25%, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En aquest sentit, va retreure al Govern català que “hi hagi diners per a una NASA catalana o ambaixades” i no per a l’atenció primària. Van acompanyar-lo els regidors del partit taronja de Sabadell i els diputats de la ciutat al Parlament.

A més, el cap de l’oposició va aprofitar la seva presència a Sabadell –on el PSC governa amb els suports de JxCat–per carregar contra els socialistes. “Aquesta és la política de pactes del PSC, el no alinear-se mai amb Cs. Sempre prefereixen fins i tot el partit de Puigdemont i, per descomptat, a ERC en un proper tripartit, abans que a Ciutadans”, va dir abans d’afegir que “la veritable vocació del partit de Miquel Iceta és pactar amb el separatisme”.

En atenció als mitjans, Carrizosa també va utilitzar Vox per carregar contra el Govern català: “L’extrema dreta, la xenofòbia i el classisme no són patrimoni de partits que puguin arribar al Parlament, sinó que ja hi ha estat present en polítics de JxCat i ERC“. Preguntat sobre si els pactes amb els ultradretans de Vox són una línia vermella pel seu partit, Carrizosa va afirmar que “en el seu moment es valorarà” però va voler recalcar, una altra vegada, que “ja existeixen partits ultra nacionalistes i xenòfobs” a la cambra catalana.

Per argumentar aquestes acusacions, va fer referència a actituds del president inhabilitat Quim Torra, quan “va afirmar que els que parlen castellà són bèsties tarades”. També va mencionar el vicepresident del Parlament, Josep Costa i la reunió amb partits xenòfobs; el vicepresident Pere Aragonès que “ha dit que Espanya ens roba”, l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert que enviava l’excap de l’oposició Inés Arrimadas a Andalusia “i la insultava”, la també expresidenta de la cambra catalana Carme Forcadell que “deia que PP i Cs no és poble de Catalunya”.

Comentaris
To Top