ESPORTS

El Sabadell salva un punt amb un gol de Juan Ibiza a l’afegit (1-1)

Un gol a l’afegit evita la desfeta arlequinada davant l’Alcorcón

Una rematada de cap del central Juan Ibiza ha estat providencial / Ll. Franco

Un punt sobre la botzina. El Sabadell, quan semblava més ensorrat que mai, ha rescatat un empat en el temps afegit gràcies a un gol de cap del central Juan Ibiza davant un rival molt directe com l’Alcorcón. Un botí potser escàs, però amb valor anímic. Ara la permanència queda a un punt després de 17 jornades.

Era un duel de màxima necessitat i el tècnic Antonio Hidalgo -que ha hagut de seguir el partit des d’una cabina de premsa per la seva sanció de dos partits- ha tirat de l’onze considerat més titular d’aquesta lliga. Retorn de Grego Sierra a la defensa de tres i un mig del camp més ofensiu amb Adri Cuevas i Xavi Boniquet acompanyant Iker Undabarrena, com va passar a Tenerife. També ha forçat la màquina Victor Garcia per jugar tot i les seves molèsties al genoll i Edgar li ha guanyat la posició de 9 a Guruzeta. L’Alcorcón ha sorprès amb la suplència, d’entrada, d’homes considerats importants com Hugo Fraile o el golejador Marc Gual.

L’arrencada del partit, amb una llarga possessió arlequinada i un conjunt madrileny replegat al darrere, ha estat un miratge. De fet, l’Alcorcón, molt més intens, s’ha apoderat del control del joc i la pilota. Si algú esperava un conjunt madrileny tancat i especulador, s’ha equivocat. Els primers 20 minuts han estat de superioritat visitant en totes les facetes… excepte el marcador. Això ha estat possible gràcies a Ian Mackay, que ha exercit de nou de Sant Mackay, sobretot en una mà impressionant, volant de pal a pal, per treure de manera miraculosa un llançament de falta d’Arribas que buscava l’escaire. Poc després, els mateixos protagonistes i el mateix desenllaç.

El Sabadell estava totalment fora del partit, sense timó ni idees per generar una mínima inquietud en la defensa visitant. Només una tímida internada de Victor Garcia ha fet intervenir Dani Jiménez. En canvi, cada arribada madrilenya era sinònim de perill. Barbero no ha pogut connectar un cop de cap a boca de canó i Cornud ha desviat un xut del mateix Barbero. Anaven mal dades.

Amb el pas dels minuts, però, s’ha asserenat el conjunt arlequinat i ha pogut combinar, com han fet Stoichkov i Cornud amb una centrada final que no ha arribat als peus d’Edgar per rematar. I en el córner següent, el cop de cap de Juan Ibiza, fluix, no ha sorprès Dani Jiménez. Han estat els millors moments del Sabadell. Com a mínim s’han vist senyals de reacció després d’una primera mitja hora preocupant. Homes com Adri Cuevas o Xavi Boniquet han començat a carburar i amb pilota aquest Sabadell és quan se sent bé. La millor opció ha estat un intent de volea d’Stoihkov que s’ha perdut fora en una immillorable posició. Ha estat a prop l’anomenat gol de l’ex. Els arlequinats han marxat amb millors sensacions al descans.

Néstor ha substituït Xavi Boniquet a la represa amb la intenció d’aconseguir més profunditat i presència en atac. Precisament una bona centrada del castellonec ha provocat la primera situació de perill a l’àrea visitant. Tots dos equips han mostrat les seves limitacions ofensives i el partit s’ha convertit en un intercanvi d’imprecisions. La por a encaixar s’ha notat sobre la gespa. Amb l’entrada d’Óscar Rubio i Juan Hernández, el Sabadell ha canviat de sistema per jugar amb línia de 4 al darrere. Hidalgo també ha apostat per Aarón Rey per intentar revolucionar una mica un partit travat i amb més despropòsits que inspiració per part d’ambdós equips.

Només una acció aïllada podia desencallar-ho i com gairebé sempre s’ha produït en contra del Sabadell. Aquesta vegada un penal. Jaime ha desequilibrat Arribas en la seva rematada i l’àrbitre no ha dubtat. Els arlequinats reclamaven una mà prèvia que el VAR no ha confirmat. El llançament d’Hugo Fraile ha entrat ajustat al pal tot i que Mackay ha endevinat el cantó. El 0-1 deixava un panorama encara més complicat. Guruzeta ha estat l’última bala, però l’Alcorcón s’ha emmurallat davant Dani Jiménez amb ofici i no ha concedit res. El Sabadell, amb més cor que joc, ho ha intentat fins al final i aquesta vegada ha trobat el premi de l’empat en el temps afegit. Dos defenses han estat els protagonistes: centrada de Cornud i cop de cap impecable de Juan Ibiza, com si fos un autèntic davanter centre. Un gol que dóna oxigen i serveix, sobretot, perquè no s’allunyi l’Alcorcón i la zona de la permanència.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Jaime Sánchez, Juan Ibiza, Grego Sierra (Óscar Rubio, m. 58), Cornud, Undabarrena (Guruzeta, m. 77), Victor Garcia (Aarón Rey, m. 67), Adri Cuevas, Edgar (Juan Hernández, m. 58), Xavi Boniquet (Néstor, m. 46) i Stoichkov.

Alcorcón: Dani Jiménez; Laure, David Fernández, José León, José Carlos, Aguilera (Escobar, m. 46), Boateng (Juanma, m. 70), Ernesto (Hugo Fraile, m. 70), Barbero (Marc Gual, m. 70), Gorostidi i Arribas.

Àrbitre: Gorka Sagués Oscoz, Comitè basc. Grogues: Cornud, Adri Cuevas, Juan Ibiza; José León, Barbero.

Gol: 0-1, minut 75: Hugo Fraile de penal; 1-1, minut 92: Juan Ibiza.

Incidències: Estadi Nova Creu Alta, a porta tancada. Abans del partit el club i Associació de veterans han fet un emotiu homenatge al soci Miquel Guillem, mor fa uns dies, col·locant un ram de flors al seu seient habitual a la zona de tribuna.

Comentaris
To Top