ESPORTS

Llum verda a l’ampliació de capital fins a un màxim de 6 milions d’euros

Per primera vegada la Junta General s'ha celebrat de manera telemàtica / CEDIDA (CES)

Sense sorpreses. La primera Junta General extraordinària d’accionistes per via telemàtica del Centre d’Esports Sabadell-SAD -amb un quòrum del 98,93 per cent de l’accionariat representat- va donar llum verda al principal punt de l’ordre del dia: l’augment del capital social per un import fins a un màxim de 6 milions d’euros, xifra necessària per complir amb les exigències mínimes marcades des del Consejo Superior de Deportes. Aquest capital mínim establert és de 7,1 milions, però considerant que el capital social actual gairebé frega els 2 milions, seria necessària una ampliació de 5,2 milions. Per un criteri de prudència per eventuals contingències, el Consell ha proposat fins a aquest topall dels 6 milions. El secretari Lluis Ma Salas ha estat l’encarregat d’explicar tot el procés, deixant clar que l’escriptura ha d’estar registrada i signada el 30 de juny del 2021 per poder validar la continuïtat del club al futbol professional en cas d’aconseguir la permanència esportiva. Això vol dir que la primera fase s’iniciaria entre gener i febrer.

El president Esteve Calzada ha qualificat aquesta ampliació com “un altre moment històric del renaixement d’aquest club. Cal recordar d’on venim i on estàvem fa tres anys. Hem passat de fons propis negatius a positius i una estabilitat absoluta de l’entitat en l’àmbit institucional i financer. Per això vull agrair a tothom que ha participat la seva aportació. Des dels jugadors al cos tècnic, el meu grup que ha fet una feina impagable, els treballadors del club que van fer possible tots els protocols per poder començar la temporada a la Lliga Professional i, per descomptat, el grup inversor que va confiar en el nostre projecte en uns moments molt delicats i els socis i abonats que s’han inscrit en unes circumstàncies molt complicades, sense saber si podrien accedir a l’Estadi”.

La situació del club ha canviat radicalment en aquests últims tres anys i això es reflecteix en una dada contundent: el balanç de tancament a 30 de juny del 2017 acumulava uns fons propis negatius de 6,8 milions d’euros i ara, gràcies a aquesta última ampliació, quedaran situats en uns 4,3 milions positius. “Amb l’actual situació patrimonial positiva, la societat deixarà d’estar en situació de dissolució i s’acabaran els dubtes que encara ara tenen els auditors”, ha subratllat Lluis Salas.

Aquesta nova ampliació de capital que significa una xifra rècord en la societat anònima esportiva arlequinada confirma que la majoria de l’accionariat recaurà en el grup inversor estranger que va aterrar l’any passat de la mà del mateix Esteve Calzada, encapçalat, com a portaveu, per l’empresari sabadellenc i soci del club, Pau MorillaGiner, qui ha seguit la Junta amb màxima atenció i ha intervingut per confirmar que l’èxit del projecte “es basa en la unió del club, equip, ciutat i afició”. És un conglomerat d’empresaris estrangers que van signar un acord amb un termini de tres anys amb l’objectiu de consolidar el projecte esportiu i econòmic de l’entitat. D’aquest grup inversor també en forma part l’empresa d’Esteve Calzada, qui continuarà posant diners de manera proporcional.

D’altra banda, en primer lloc s’ha celebrat la Junta General Ordinària on s’han aprovat els comptes anuals corresponents a l’exercici 2019/20, amb un resultat negatiu d’1,8 milions d’euros, una xifra molt per sobre -gairebé un milió- de les pèrdues d’anys anteriors a Segona B. Això ve provocat per les despeses extres del play-off i, sobretot, per les primes d’ascens als jugadors i cos tècnic. “Com que formaven part de la temporada 19/20 ho hem inclòs en aquest exercici encara que es va disputar el mes de juliol”, ha aclarit el secretari del Consell. S’ha aprovat també la gestió dels administradors i el nomenament de l’empresa Dinàmic Auditors SAP com auditora en els pròxims tres anys.

Marge per fitxar

Encara que no estava a l’ordre del dia, també hi ha hagut alguna qüestió relacionada amb l’àmbit esportiu. El director general, Bruno Batlle, ha confirmat que “el límit salarial inicial va augmentar gràcies a diferents ingressos de patrocinadors i altres partides i això ens permet un marge. Estem treballant d’ençà que va acabar el primer mercat i ara cal analitzar les opcions pensant en la possibilitat de reforçar la plantilla en el nou mercat d’hivern. En l’àmbit pressupostari estem en una línia molt correcta perquè ja vam ser una mica conservadors”.

Calzada també ha volgut insistir que “el nostre gran objectiu és aconseguir la continuïtat en el futbol professional” i ha deixat molt clar el seu suport al cos tècnic. “Apostem per la persona que ens ha portat fins aquí i volem ser agraïts”. De totes maneres, també ha destacat que “amb aquesta ampliació es garanteix el futur de l’entitat sigui la categoria que sigui. És evident que continuar en el futbol professional ens donaria més solidesa econòmica de cara al futur. Ara només pensem a treballar al màxim per aconseguir l’objectiu de la permanència”.

Comentaris
To Top