Ciutat

Sabadell commemora el Dia Internacional dels Drets Humans amb un grafit dedicat a les persones grans

L’Ajuntament de Sabadell ha commemorat l’aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, signada el 1948, avui es dedicant un grafit als drets de les persones grans. Es tracta del novè mural d’aquest projecte i ha estat realitzat per l’artista Xavier Valiente, de l’associació local d’art urbà Artefakto. Aquest grafit, situat a la plaça del Gas, vol reflectir les etapes de la vida mitjançant les mans: des de l’infant que agafa la mà de l’avi fins les persones adultes que agafen la mà de la seva mare o pare per ajudar-los en el dia a dia.

En l’acte de presentació del mural hi ha participat la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, que ha destacat la importància de posar aquest col·lectiu al centre després d’aquesta pandèmia:“Durant la pandèmia, un dels col·lectius més colpejats ha estat el de les persones grans. Els drets d’aquest col·lectiu és un dret humà que cal respectar”.

També la regidora de Salut i Cicles de Vida, Sonia Sada, s’ha referit a la vocació de les residències i a la importància de visibilitzar els drets de la gent gran: “Les residències han après molt, s’ha vist la seva vocació i com s’han bolcat en els seus residents per fer passar aquest temps de la millor manera”.

L’acte de presentació del grafit ha comptat també amb un concert del Quartet Oriol Romaní Hot Jazz Cats, que han interpretat jazz tradicional de New Orleans.

Comentaris
To Top