ESPORTS

El Sabadell vol implicar el Cartagena en la lluita per la permanència

Els arlequinats volen donar continuïtat a l'empat davant l'Alcorcón / Ll. Franco

Amb la competició totalment regularitzada, la Lliga SmartBank encara la recta final de la primera volta. En aquesta 18a jornada, el Sabadell visita diumenge (20.30 hores, MovistarLaliga) l’estadi de Cartagonova per enfrontar-se al Cartagena en un duel que també es pot considerar directe. Separats per 5 punts a la taula, l’objectiu arlequinat és escurçar diferències i implicar de ple un nou equip en la lluita per la permanència. L’empat in-extremis aconseguit davant l’Alcorcón és el millor bàlsam anímic, però ara cal donar-li continuïtat amb un bon resultat a terres murcianes.

Antonio Hidalgo és conscient que cal millorar molts aspectes del joc, sobretot quan té la pilota, però es queda amb un argument: “l’equip segueix creient en la nostra idea i ho va demostrar contra l’Alcorcón. Els jugadors es deixen la vida i el seu esforç és impagable”, subratlla el de Canovelles, que haurà de seguir el partit lluny de la banqueta per sanció. “M’agradaria poder interactuar directament amb els meus jugadors, però l’Ignasi Salafranca està fent una gran feina i confiem plenament en ell”, diu Hidalgo.

No vol donar-li gaires voltes al fet de ser o no un rival directe. “Nosaltres hem de sortir cada jornada amb la intenció de sumar i sumar perquè ho necessitem. Si impliquem més equips, millor, però l’objectiu és guanyar partits. El de Cartagena també serà molt difícil perquè és un equip amb un gran potencial ofensiu que exigirà moltíssim a la línia defensiva. Penso que hem millorat en aquest concepte i ara l’equip és més sòlid. Això és molt important en aquesta categoria”, destaca.

En principi, no hi ha cap baixa per lesió ni per sanció encara que tres jugadors continuen sota l’amenaça de la cinquena groga: Grego Sierra, Jaime Sánchez i Undabarrena. És possible que algun d’ells no surti d’entrada i també es podria produir alguna modificació en la zona creativa, sobretot després dels bons minuts finals d’Aarón Rey davant l’Alcorcón. El gallec, que va ser un futbolista diferencial en el play-off, no ha gaudit de gaire protagonisme en aquesta lliga i té ganes de demostrar les seves condicions.

A remolc de Rubén Castro

El FC Cartagena arriba al partit amb incertesa. La passada jornada, amb la victòria a La Rosaleda de Màlaga (1-2), va trencar una dinàmica molt negativa (1 punt de 18) que fins i tot va posar en dubte la continuïtat del jove tècnic Borja Jiménez (35 anys). El coixí de punts de l’excel·lent arrencada de lliga li permet mantenir un marge sobre la zona perillosa, però una nova ensopegada a casa -on ha perdut els tres últims partits contra Logronyès, Mallorca i Espanyol- encendria els llums d’alarma.

Per evitar-ho, l’afició de l’Efesé confia en el seu golejador Rubén Castro. El veterà davant canari (39 anys) és el vaixell insígnia del projecte en la tornada a la categoria de plata vuit anys després. De moment, el seu rendiment està sent espectacular i amb 8 gols és el segon màxim realitzador de la Lliga SmartBank només superat per l’espanyolista Raúl de Tomás (9). Això sí, Rubén Castro fa cinc partits que no marca i l’equip ho ha notat. La plantilla combina joventut -com el prometedor panameny Carrasquilla– i una elevada dosi de veterania amb 8 jugadors que tenen o superen els 30 anys.

El partit serà dirigit pel col·legiat navarrès Iosu Galech Apezteguia, qui ja ha xiulat el Sabadell aquesta temporada. Va ser en el partit de la Nova Creu Alta davant l’Almeria (1-2). Va anul·lar un gol a Edgar, va deixar amb 10 el conjunt visitant i va assenyalar un clar penal que va malbaratar Stoichkov. També va ser l’àrbitre del dramàtic Sabadell-Castelló (2-1) de fa dues temporades a la Creu Alta, amb el gol d’Arturo a l’afegit que va provocar el deliri entre l’afició arlequinada. En l’última visita al Cartagonova, el Sabadell de Lluís Carreras va caure per 1-0 (temporada 11/12).

Comentaris
To Top