Ciutat

Intenten robar el Nen Jesús del pessebre de Sabadell

Moment de la inauguració del pessebre, dissabte a la tarda / LLUÍS FRANCO

Aquesta passada matinada s’ha produït un intent de robatori de la figura del Nen Jesús, ubicada el pessebre de la plaça de Sant Roc. Tanmateix, un guarda de seguretat s’ha adonat de l’estranya presència d’un individu i ha sortit corrents.

El pessebre monumental va ser inaugurat el dissabte passat i és la primera vegada que Sabadell compta amb una instal·lació d’aquestes característiques. Tan sols ha trigat un dia i mig a patir el primer intent de robatori. Fonts properes informen que un individu s’ha presentat la matinada de diumenge a dilluns en l’entorn del pessebre, amb uns moviments que han fet sospitar el guarda de seguretat. De fet, hi ha vigilància les 24 hores del dia.

Estampa central del pessebre a la plaça Sant Roc / LLUÍS FRANCO

Adonant-se que l’estaven vigilant, l’individu s’ha posat a córrer en direcció al Racó del Campanar, on hi hauria sostret -segons les mateixes fonts- un element decoratiu de l’arbre de Nadal. Concretament, una mena capsa daurada que simula un regal i que estava penjada de l’avet. Després d’això ha prosseguit la fugida i s’ha perdut pels carrers de la ciutat.

De fet, intentar robar la figura del Nen Jesús és una pràctica habitual allà on s’instal·la un pessebre. A Terrassa, per exemple, és tradició i hi passa quasi cada any: El 2015 va ser un intent, el 2016 i 2017 va ser sostret del pessebre instal·lat al Raval; el 2018 hi va haver una treva i va aguantar tot el Nadal, mentre que el 2019 també se’l van endur. L’Ajuntament sempre té una rèplica per aquest tipus de situacions. Cadaqués, Barcelona i Vila-real són altres de les ciutats que han patit sostraccions de figures en els darrers anys.

S’inaugura el Pessebre de la Ciutat a la plaça Sant Roc

Comentaris
To Top