Ciutat

Àngels Chacón: “Volien que desapareguéssim i hem decidit mantenir la veu pròpia”

Àngels Chacón, candidata del PDECat a les eleccions catalanes / V. ROVIRA

Àngels Chacón es presenta a les eleccions del 14 de febrer com a cap de llista del PDECat, després de ser destituïda del Govern de Quim Torra com a consellera d’Empresa i Coneixement. La setmana passada va ser a Sabadell, on els tres regidors del partit han tancat files amb Carles Puigdemont i Junts per Catalunya. 

La marca PDECat, de cara al 14F, en què es distingeix?

El PDECat és el nucli a partir del qual neixen altres formacions: el Partit Nacionalista Català i Junts per Catalunya. No ha estat possible la unió perquè se’ns demanava que desapareguéssim i hem decidit mantenir-nos amb veu pròpia. No creiem en la uniformitat del món independentista, creiem en la diversitat. Tenim un projecte i un model de país que havia quedat desdibuixat enmig de la transversalitat que representava Junts per Catalunya. I entenem que, estratègicament, ens diferenciem quant a la confrontació, el bloqueig o a la paralització del país. Hi estem en contra.

Que hi hagi tres marques afavorirà ERC?

Evidentment, la fragmentació no ajuda. Però no per guanyar unes eleccions renunciarem al nostre model de país. Quin sentit té que el preu de guanyar unes eleccions sigui no poder aplicar la ideologia del nostre partit? Ja hem demostrat que per ocupar una cadira no vendrem els ideals.

En l’àmbit municipal, com afecta l’escissió a Sabadell?

Hi ha tres regidors que passen a Junts per Catalunya. Això vol dir que el PDECat no és a Sabadell? I tant que hi és. A través de la presidenta comarcal, Cíntia Andreu, ens tornarem a reactivar. Que tres regidors hagin decidit canviar no vol dir que el partit desaparegui. Només faltaria. Em preocuparia molt més que perdéssim una alcaldia.

Com ho fareu perquè la gent no es perdi amb tantes sigles?

Tenim poc temps, perquè hem anat plegats els darrers anys. I tenim poc temps per explicar per què no anem junts: els uns i els altres. El Partit Nacionalista Català i Junts hauran d’explicar per què van marxar del PDECat. En el cas d’alguns associats, després de vint anys que ho eren, vull pensar que és per motius ideològics. Si és per motius ideològics, que ens expliquin quins són.

Quins altres motius hi pot haver?

No ho sé. Això cadascú ho sabrà…

Què vol dir que va patir “pressió indirecta” per part de Quim Torra?

La setmana abans de la meva destitució, a mi se’m pregunta “on soc”. Volia dir que si no canviava a Junts per Catalunya, podria tenir conseqüències. Això costa d’entendre, quan la meitat de l’ànima del partit era el PDECat. La meva resposta, i la diré mil cops, és que per una cadira no em vendré, no canviaré d’ideals. No tinc cap motiu per marxar del PDECat. Si això va comportar la meva destitució, jo tinc una altra manera d’entendre la integració i la suma.

Comentaris
To Top