ESPORTS

El Sabadell torna a la Copa a Eivissa amb la seva segona unitat

Sis juvenils formaran part de l'expedició a Ses Illes / CEDIDA (CES)

Cinc anys després, el Sabadell torna aquest dimecres (19 h) a la Copa del Rei. Ho farà a l’Estadi de Can Misses d’Eivissa per enfrontar-se al CD Ibiza Islas Pitiusas, equip del grup 11-A de la Tercera Divisió. En plena lluita per la permanència a la Lliga SmartBank i en portes d’un duel directe contra el Castelló el dissabte, aquesta competició podria interpretar-se com un destorb, però Antonio Hidalgo, tot i reconèixer que la “prioritat és la lliga”, ha volgut matissar que “com a grup la Copa és important perquè tenim una plantilla àmplia i permetrà donar minuts a jugadors menys habituals”.

A l’entrenament d’aquest dimarts han participat 6 jugadors del juvenil el porter Pol Tristán, Marc Vargas, Víctor Lamela, Chadi Riad, Alberto Salamanca i Albert Luque. Tot apunta que formaran part de la llista de 20 jugadors que viatjaran el mateix dimecres a Ses illes. Ha quedat descartat el porter Diego Fuoli, que hauria estat el titular a la Copa, per una lesió al dit que ja el va deixar fora de la convocatòria a Cartagena. Això pot donar l’oportunitat al jove Froi Leal, mentre el dubte és si viatjarà Ian Mackay. Cal recordar que sobre la gespa el Sabadell necessita tenir sempre 7 futbolistes amb fitxa del primer equip per no caure en alineació indeguda. En aquest apartat no entrarien ni Froi ni David Astals, amb fitxa amateur. Per tant, Hidalgo haurà de fer malabarismes durant els 90 minuts. Homes com Pedro Capó, Jesús Olmo, Aleix Coch, Antonio Romero, Josu, Aarón Rey o Héber Pena semblen tenir garantida la titularitat.

“Anirem amb l’objectiu de competir al màxim i passar l’eliminatòria calculant bé els esforços. L’actitud de l’equip que surti és sempre lluitar per la victòria”, ha resumit Antonio Hidalgo. Es tornarà a jugar sobre gespa artificial -un escenari que no tastava el Sabadell des de fa un any- i una de les novetats serà la presència de públic, amb un aforament limitat a mil persones. “És una molt bona notícia, sempre és positiu recuperar els aficionats i l’ambient als estadis”, ha admès el tècnic arlequinat.

El CD Ibiza Islas Pitiusas -que no té res a veure amb la UD Ibiza que va disputar el play-off d’ascens a Segona A a terres andaluses juntament amb el Sabadell- és quart en el seu grup de Tercera Divisió després de 3 victòries, 1 empat i 2 derrotes. L’última jornada va empatar a casa davant el CD Cardassar (1-1), equip que s’enfrontarà a l’At. Madrid del Cholo Simeone a la Copa. La curiositat és que el fill petit Simeone, Gianluca, és el nom més mediàtic del conjunt eivissenc. Va arribar cedit pel Gimnasia y Esgrima argentí primer al Sant Rafael i ara és el màxim golejador del CD Ibiza Islas Pititusas amb 3 gols. Això sí, tots tres, un ‘hat-trick’, davant el Sóller (4-0).

Antecedents a Ses illes

La Copa no ha estat gaire afortunada pel Centre d’Esports en les seves últimes aparicions. Fa cinc anys va caure als penals davant el Castelló (1-1) a la Nova Creu Alta, quan el conjunt orellut militava a Tercera Divisió. Sent equip de Segona A, el Sabadell va encaixar un humiliant 2-11 de global contra el Sevilla en la temporada 14/15, amb un 1-6 a casa. De fet, l’última eliminatòria que va superar és contra l’Hèrcules (2-0) en la 12/13, però després va caure davant el Còrdova (0-1) a la pròrroga.

També podem trobar antecedents arlequinats a Ses illes. En la temporada 91/92 va esgarrapar un empat del camp de l’antic Ibiza (0-0) i en la 92/93 també va igualar a Manacor (1-1). Va resoldre les eliminatòries a la tornada a la Creu Alta. En canvi, aquest dimecres serà a partit únic. Si se supera, el Sabadell jugarà la segona el 7 de gener, probablement contra un rival de Segona B. La tercera ronda es disputarà en un cap de setmana (16 i 17 de gener) i llavors seria possible un encreuament amb un equip de Primera Divisió. La lliga de Primera i Segona A quedarà interrompuda aquell cap de setmana, just abans d’iniciar-se la segona volta a la Lliga SmartBank.

D’altra banda, la gespa de la Nova Creu Alta ha aparegut aquest dimarts coberta per una espectacular manta tèrmica amb l’objectiu de cuidar-la al màxim i estigui en les millors condicions en l’últim partit de l’any 2020 davant el Castelló. La plantilla no el trepitjarà i es confia que amb el descans de les festes nadalenques es pugui recuperar el seu estat després d’unes jornades en què ha estat força irregular. “El problema sembla que era el drenatge i esperem que el tractament funcioni”, ha assenyalat Hidalgo.

Comentaris
To Top