El Sabadell supera l’expedient d’Eivissa amb gols de Néstor i Stoichkov (0-2)

L’equip arlequinat trenca el partit en el tram final i estarà a la següent eliminatòria

Una acció d'Aarón Rey, un dels destacats del conjunt arlequinat / Vicent Marí (Diario de Ibiza)

Endavant. El Sabadell continua a la Copa del Rei després de complir l’expedient a Eivissa amb dos gols en el tram final. Un d’olímpic de Néstor Querol i un altre d’Stoihkov a l’últim minut han col·locat un 0-2 més cómode del que ha estat el partit.

Antonio Hidalgo ha sortit amb un onze que es podria considerar la unitat B, amb els jugadors amb menys minuts acumulats a la lliga, més els joves Froi Leal -sota pals davant la baixa de Diego Fuoli per lesió en un dit de la mà- David Astals i el juvenil Chadi Raid. Per tant, vuit peces amb fitxa del primer equip sobre la gespa per evitar ensurts burocràtics. També el conjunt local ha fet rotacions i el tècnic Albert Gallego ha volgut premiar els futbolistes de la temporada anterior que van fer possible la classificació per la Copa del Rei. Per exemple ha estat suplent el màxim golejador Gianluca Simeone.

Els primers compassos han marcat la tònica del partit: total domini arlequinat per intentar desfer la teranyina defensiva del conjunt eivissenc. La possessió del Sabadell, però, no s’ha traduït en ocasions clares. Gairebé totes les arribades morien a prop de l’àrea local. El CD Ibiza s’ha convertit en un mur impenetrable. Se sentia còmode sense pilota, a l’espera de sorprendre en algun contracop. De fet, seva ha estat la millor ocasió de la primera meitat fregant el gol en una acció molt ràpida teixida entre Ortiz i Terán que ha pogut avortar la defensa arlequinada in-extremis’ quan a Can Misses ja es cantava el gol. El 0-0 del descans reflectia l’absoluta nul·litat ofensiva d’un Sabadell encallat.

A la represa, no han millorat les sensacions. D’entrada, fins i tot han empitjorat perquè el CD Ibiza ha posat a prova a Froi Leal en un gran xut de Terán. L’excel·lent intervenció del tercer porter arlequinat ha estat providencial. Ha respòs el Sabadell en una centrada enverinada d’Aarón Rey que ha pogut desviar Marcos a córner. El gallec s’ha convertit en el principal conductor del joc arlequinat, però no es trobava el camí del gol. De fet, ha arribat de la manera més sorprenent: un servei de cantonada de Néstor Querol s’ha colat directament en la porteria local. Oberta la llauna, el CD Ibiza ha intentat obrir línies i el Sabadell ho ha aprofitat per sentenciar. Héber gairebé ho fa amb una vaselina llunyana, però ha estat Stoichkov qui ha clavat el 0-2 a l’últim minut. Passaport per la següent eliminatòria que en el cas del Sabadell es jugarà el 7 de gener. Ara toca centrar-se de nou en la lliga i el vital partit contra el Castelló de dissabte que ve a la Nova Creu Alta.

Fitxa Tècnica

CD Ibiza Islas Pitiusas: Marcos; Villar, Enric Tarrés, Colo, Dailos, Gorka (Iván Sales, m. 70), Omar, Barragán, Terán (Simeone, m. 70), Moreno (Serrano, m. 72) i Ortiz.

Sabadell: Froi; Pedro Capó, Jesús Olmo, Chadi Riad (Néstor, m. 64), Josu, Antonio Romero, Óscar Rubio, Xavi Boniquet (Undabarrena, m. 88), Edgar (Stoichkov, m. 80), Aarón Rey (Grego Sierra, m. 89) i David Astals (Héber Pena, m. 80).

Àrbitre: Saúl Ais Reig (Comitè valencià). Grogues: Jesús Olmo.

Gols: 0-1, minut 80: Néstor Querol 0-2, minut 89: Stoichkov.

Incidències: Estadi Can Misses, amb presència d’uns 500 aficionats. Per primera vegada aquesta temporada el Sabadell ha jugat amb la presència de públic a la graderia.