Ciutat

Baixa afluència al cribratge intensiu de Can Puiggener

Tímida participació en els primers dies de cribratge intensiu al barri de Can Puiggener. L’Antonio i la Maria, un matrimoni octogenari de Sabadell, ahir es personaven a les portes del centre cívic de Can Puiggener. Ni llargues esperes ni cues. “Hem vingut amb molt de temps perquè pensàvem que hauríem d’esperar”, deien. Però l’afluència ha estat “escassa” durant els dos primers dies de cribratge intensiu a Can Puiggener, va assegurar el personal sanitari al D.S. Dijous només es va realitzar un centenar de PCR i, a mig matí de divendres, tot just una trentena de persones hi havien acudit. “Especialment està participant la gent més gran del barri”, destaquen els sanitaris. 

Malgrat que el risc de rebrot continua a l’alça a Sabadell, fins als 384 punts –a partir dels 100 ja es considera un risc alt– i  escala també la velocitat de transmissió de la malaltia a 1,64, l’alarma no s’ha traduït en una major afluència d’usuaris, com esperaven els professionals.  

Com l’Antonio i la Maria, que han acudit “per quedar-se tranquils”, un matrimoni més jove de Can Puiggener se sotmeten a les proves per  decidir si finalment van a visitar els avis: “Som quatre a la família i, amb dos fills joves, volem estar assegurar-nos que tot va bé”, explica la Mari Carmen. Amb sort, podrà celebrar un dinar amb els seus pares.

En coordinació amb els veïns

El Departament de Salut va decidir intensificar l’estratègia de cribratge al barri de Can Puiggener per reforçar l’actuació que ja es va fer els dies 30 de novembre i 1 de desembre al centre cívic de la plaça del Primer de Maig. Des de dijous i fins al proper dilluns, els sanitaris s’han instal·lat a una sala del centre cívic per detectar la presència de la Covid entre les persones que tenen com a centre de referència el CAP de la Creu Alta. Per animar la participació a les proves, des de l’Equip d’Atenció Primària s’estan fent accions directes amb entitats i líders veïnals de la zona. 

12 positius al cribratge del sud 

La setmana passada es van fer 1.035 tests d’antígens (TA) al sud de Sabadell i només 12 van detectar la Covid-19. La positivitat dels TA va ser, doncs, de l’1,15%. En una setmana, s’han confirmat 303 nous casos a la nostra ciutat, fins a sumar un total de 10.316 positius acumulats des del mes de març. El ParcTaulí encara no ha patit aquest canvi de tendència: es mantenen les hospitalitzacions per sota dels cent pacients, amb 97 ingressos, 82 a planta i 15 a la Unitat de Cures Intensives (UCI). De dijous 16 a divendres dia 17 van ingressar sis noves persones i l’hospital sabadellenc va realitzar 32 nous diagnòstics. En 24 hores no s’ha produït cap defunció per Covid-19 a Sabadell.

Comentaris
To Top