El Sabadell torna a salvar un punt d’or a l’afegit davant el Castelló (1-1)

El conjunt arlequinat torna a tirar d’èpica per salvar un punt a la Nova Creu Alta

La canonada de Néstor Querol que ha significat l'empat / Lluís Franco

Punt d’or ‘in extremis’. Com va passar contra l’Alcorcón, el Sabadell ha rescatat un empat de gran valor davant un altre rival directe gràcies a un golàs de Néstor Querol en el temps afegit. El Castelló s’havia avançat just abans del descans en una acció d’estratègia de Satrústegui i només l’empenta i el cor arlequinat ha permès sumar i signar un ‘8 de 15’ per mantenir-se molt viu en la zona de perill.

Sense sorpreses a l’onze d’Antonio Hidalgo. En tot cas, la presència d’Aleix Coch en lloc del sancionat Grego Sierra i d’Héber Pena, un dels grans revulsius a Cartagena, ubicat pel carril dret, a cama canviada. També ha recuperat la titularitat Stoichkov, completant l’atac amb Juan Hernández i Guruzeta com a principal referència. Óscar Cano ha replicat amb una altíssima pressió a dalt que ofegava la sortida de pilota arlequinada, intentant repetir el guió de la primera jornada de la temporada anterior.

Com si s’estiguessin estudiant mútuament. Així han estat els primers minuts. Poques concessions i molt control. D’ocasions, gairebé ni rastre. De totes maneres, el conjunt orellut ha fet més sensació de perill en les seves arribades, propiciades més per errades locals. Cornud no estat gens fi en dues accions defensives que han deixat una autèntica autopista a César Díaz que no ha sabut aprofitar. Una rematada de Zlatanovic s’ha estavellat al pal exterior de la porteria en un nou avís.

La resposta ofensiva del Sabadell s’ha resumit a un parell de xuts de Guruzeta des de fora de l’àrea que no han fet intervenir a un tranquil Álvaro Campos. El més preocupant, però, és la seva nul·la capacitat creativa. El mig del camp arlequinat, pla i sense cap jugador capaç de desequilibrar, s’ha vist clarament engolit per la intensitat visitant. Un Sabadell totalment encallat. Tot apuntava a un 0-0 al descans, però gairebé en l’afegit un servei de cantonada de Marc Mateu ha trobat el cap de Satrústegui, sol com un mussol, per superar Mackay. El desajust defensiu a pilota aturada ha estat monumental.

De nou a remolc, un guió que s’ha repetit sovint aquesta temporada a la Nova Creu Alta. Tot i això, Hidalgo no ha fet canvis fins al minut 60. Víctor i Néstor han entrat com a revulsiu i el castellonenc ha estat protagonista de la primera gran opció de gol en un llançament de falta directa que ha provocat també la primera intervenció seriosa d’Alvaro Campos. La reacció, però, no ha acabat d’arribar. Més domini arlequinat, sí, perquè el Castelló també ha donat una passa enrere i s’ha mostrat molt contundent en la línia defensiva. Gairebé no ha concedit res a un Sabadell molt imprecís i sense trobar connexions en atac, tot i l’acumulació d’homes. Edgar ha estat l’última bala.

Només podia passar un miracle, com el dia de l’Alcorcón. I ha tornat a passar. Quan gairebé ningú hi confiava, una pilota penjada a l’àrea, un rebuig i canonada impressionant de Néstor Querol amb l’esquerre a la xarxa, sense opció per l’Álvaro Campos. El Sabadell ha salvat un punt d’or després d’un partit molt espès. La malastrugança dels últims minuts s’està capgirant i en les tres darreres jornades l’equip d’Hidalgo ha esgarrapat 5 punts en el tram final davant rivals directes. L’empat no garanteix mantenir-se fora de la zona de descens en aquest Nadal -caldrà esperar la resta de resultats de la jornada- però no s’escapa el Castelló. La fe del Sabadell mou marcadors.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Jaime Sánchez (O. Rubio, m. 69), Aleix Coch, Juan Ibiza, Cornud, Ángel Martínez (Xavi Boniquet, m. 69), Héber Pena (Néstor, m. 60), Adri Cuevas (Edgar, m. 78), Guruzeta, Stoichkov i Juan Hernández (Víctor, m. 60).

Castelló: Alvaro Campos; Guille Jaime, Iago Indias (Lapeña, m. 69), Gálvez, Satrústegui, Arturo (Gus Ledes, m. 90), Fidalgo (Rubén Díaz, m. 78), J. Señé, Zlatanovic (Jordi Sánchez, m. 78), César Díaz (Víctor, m. 90) i Marc Mateu.

Àrbitre: Mario Milla Alvéndiz, del comitè andalús. Grogues: Jaime Sánchez, Juan Ibiza, Ángel Martínez; Josep Señé, Jordi Sánchez;

Gols: 0-1, minut 45: Satrústegui; 1-1, minut 93: Néstor Querol.

Incidències: Estadi Nova Creu Alta. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: “És molt important sumar cada setmana”