Ciutat

Oficial: Barcelona treu les competicions d’atletisme a Sabadell

Albert Acín | Guillem Plans

Ja està fet. El Palau Sant Jordi acollirà les competicions de la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell de l’any 2021. Barcelona i la Federació Catalana d’Atletisme han arribat a un acord aquesta tarda, que suposa el trasllat dels campionats. L’equipament sabadellenc actualment és un hospital de campanya destinat a la Covid i així serà fins el juny de 2021, després d’un nou acord entre l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya ratificat avui per la Junta de Govern Local.

Estat actual de la Pista d’Atletisme, convertit en un hospital Covid sense ús / VICTÒRIA ROVIRA

La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell havia celebrat –des del 2010 i de forma ininterrompuda– les proves del campionat de Catalunya indoor de les diferents categories, el campionat d’Espanya sub-16 i del míting internacional. La capital catalana s’ha ofert per acollir la competició a través de Barcelona de Serveis Municipals, que instal·larà una pista utilitzada l’any 1995 a l’espai central de l’equipament.

La Federació Catalana d’Atletisme ha trobat aquest mecanisme després que la Pista Coberta es desmuntés el març passat amb l’objectiu de fer-hi un hospital de campanya del Departament de Salut. L’equipament no s’ha hagut d’activar com a hospital Covid, i ara tampoc és un dedica a l’activitat esportiva. “A Barcelona li interessa molt perquè com a capital vol ser referència en l’atletisme. I així també li dona una sortida al Palau, que no té activitat per la pandèmia, i obté uns ingressos extraordinaris”, afirmava el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Antentas.

Sabadell vol recuperar la competició a finals de 2021

Avui mateix, el Govern de Sabadell ha donat el vist-i-plau al conveni amb la Generalitat, l’equipament es mantindrà durant sis mesos més. Previsiblement, fins al mes de juny, encara que no s’hagi d’activar en cap moment. Les previsions, en plena primera onada de la pandèmia, mantindrien l’equipament –aixecat en 15 dies– fins a finals d’aquest any. Ara, la instal·lació es prorroga per precaució.  Segons fonts consultades per aquest diari, a banda de l’impacte esportiu, això també suposarà una davallada d’ingressos per a l’Ajuntament de Sabadell: 120.000 euros de subvenció que provenen de la Generalitat i de la Federació Catalana d’Atletisme, que marxaran a Barcelona.

L’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

No es podrà reprendre l’activitat esportiva podrà reprendre, com a mínim, fins a l’estiu. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, assegurava en una entrevista recent al D.S. que esperava “no esgotar els sis mesos i disposar de l’equipament abans“. A banda, l’alcaldessa considerava que un cop es pugui recuperar la Pista d’Atletisme, el cost de la reparació sigui assumit per diferents administracions, no només l’Ajuntament.

Sabadell perd l’atletisme, que marxa a Barcelona

Comentaris
To Top