ESPORTS

El Centre d’Esports marxa de vacances amb diferents fronts oberts

Els jugadors arlequinats tornaran a la feina el dia 28 de desembre / Ll. Franco

Fins al dia 28. La plantilla arlequinada i el cos tècnic ja gaudeixen de la setmana de descans per les festes nadalenques després de superar un estressant mes de desembre, amb 6 partits en 18 dies. Tot i acabar l’any 2020 en zona de descens, el Sabadell es troba molt viu i a només un punt dels equips que marquen la salvació, Castelló i Cartagena. La mateixa situació que després de l’empat contra el Castelló encara que els arlequinats han perdut una posició a la taula -ara vintens- després de la victòria del Tenerife sobre el Girona (2-0). El conjunt de Ramis arriba als 20 punts i surt de la zona vermella. D’altra banda, l’Albacete va ressorgir amb una valuosa victòria a Anduva davant el Mirandés (0-2) i s’enganxa a la lluita tot i continuar com a fanalet vermell.

És moment de desconnexió en l’àmbit competitiu, però el Centre d’Esports manté diferents fronts oberts. El prioritari és el mercat d’hivern que s’obre oficialment el dilluns 4 de gener, el mateix dia que el conjunt d’Antonio Hidalgo visita Montilivi per enfrontar-se a un Girona que perdrà dos futbolistes per sanció: Samu Saiz i Nauel Bustos. El director esportiu arlequinat, Jose Manzanera, tindrà feina aquests dies. L’objectiu és aprofitar la fitxa lliure com a mínim i no es descarta l’opció de sumar una o dues incorporacions més. “Si es fa alguna cosa serà per millorar moltíssim la plantilla”, va advertir Hidalgo en l’última roda de premsa. De totes maneres, la sensació és que el Sabadell necessita apuntalar la plantilla en determinades posicions -un lateral i un migcampista- per guanyar consistència i qualitat, sobretot en l’aspecte creatiu, un dels principals problemes en aquesta primera volta. Tampoc es descarta un davanter, però això ja és molt més complicat.

Diferents vies
Quines són les vies? Està gairebé descartat el mercat de Segona B si no es tracta d’un jugador de gran nivell. El de Segona A tampoc és senzill perquè es tracta de rivals directes i la millor opció sembla centrar-se en jugadors de Primera Divisió que no tenen suficients minuts en els seus clubs. Per posar un exemple, que gairebé sembla impossible, es tractaria d’incorporar un Riqui Puig per donar-li màxim protagonisme i es pogués revalorar de cara al futur. Els trets, però, hauran d’apuntar cap altres cantons. Una altra via que la direcció esportiva no veu amb gaire bons ulls és la de jugadors a l’atur. Durant l’estiu es va parlar molt del japonès Shinji Kagawa, qui finalment no té equip. Aquest cap de setmana, el Periòdic Mediterráneo es referia al possible interès comú del Sabadell pel migcampista d’origen colombià Dani Torres, de 31 anys. El seu últim equip va ser el Saragossa la temporada passada i anteriorment havia militat en l’Alavés i Albacete. El mercat estranger també pot convertir-se en una bona alternativa.

Encara que el termini es tanca a finals de gener, la intenció és accelerar les gestions per no perdre temps. Els duels contra el Girona i Lugo tancaran la primera volta i després del cap de setmana (16 i 17) dedicat a la Copa del Rei – el Sabadell jugarà si supera l’eliminatòria al camp de la Penya Deportiva Santa Eulària- el 23 de gener s’iniciarà la segona volta amb un difícil desplaçament al camp de l’Almeria. Cal recordar que el calendari és asimètric i no tindrà l’ordre de la primera volta, per sort pels arlequinats. Després de visitar los Juegos del Mediterráneo, el Sabadell afrontarà una sèrie de partits claus contra Logronyès, Las Palmas, Saragossa, Espanyol i Albacete. Ara mateix, quatre d’ells es poden considerar rivals directes.

Un altre aspecte que centrarà l’atenció és l’estat de la gespa de la Nova Creu Alta. El mateix Antonio Hidalgo alertava de les dificultats per poder tenir el camp en condicions en l’últim duel contra el Castelló. “Quan plou el drenatge no funciona bé i això em preocupa bastant”, deia el tècnic. Demanava un esforç a l’empresa que va col·locar la gespa i des del club es confia que les mesures presses en les últimes setmanes, com la manta tèrmica, donin resultat. La prova de foc serà quan torni la pluja. En qualsevol cas, ara la gespa tindrà un marge de tres setmanes sense partits per recuperar el millor aspecte.

D’altra banda, la subhasta solidària de les samarretes dels jugadors arlequinats per la Marató de TV3 ha recaptat més de 3.000 euros. El club es posarà en contacte amb els guanyadors per coordinar l’entrega. Tanmateix, el Centre d’Esports ha fet arribar als nens i nenes ingressats a l’Hospital Taulí els regals gràcies al patrocini d’El Corte Inglés. Aquest any no ha estat possible fer la tradicional visita presencial per les restriccions de la Covid-19.

Comentaris
To Top