Ciutat

El sabadellenc Francesc Gòdia, nou president del Banc de Sang i Teixits

Gòdia, aquest dilluns, durant el lliurament de les Beques Taulí / D.S.

El sabadellenc Francesc Gòdia ha estat nomenat nou president del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits (BST). La Generalitat ha anunciat aquest dimarts que el nomenament es va signar tot just fa una setmana, el passat 15 de desembre, per un Acord de Govern.

Des del 2015, Gòdia també presideix la Fundació Parc Taulí. És doctor en Química per la UAB i catedràtic d’Enginyeria Química a la mateixa universitat. Alhora, des del 2011 forma part del Consell d’Administració del BST. Actualment, a més, és membre també de l’Executive Committee de l’European Society of Animal Cell Technology i vicepresident de l’Executive Board de l’European Federation of Biotechnology.

El nou president substitueix Manel Peiró i Posadas, qui deixa el càrrec després de set anys i mig al capdavant del Consell d’Administració, on continuarà com a vocal. Sota el seu mandat s’ha consolidat un únic banc de teixits per a tot Catalunya i s’ha desenvolupat la plataforma de teràpia cel·lular, entre altres fites.

El BST és una empresa pública del Departament de Salut i es troba adscrita al Servei Català de la Salut. Tots els membres del Consell d’Administració d’aquest organisme són independents de qualsevol funció executiva en l’organització. El BST té com a missió garantir l’abastament i el bon ús de la sang i els teixits a Catalunya, i és el centre de referència en immunologia diagnòstica i en desenvolupament de teràpies avançades.

Comentaris
To Top