EDITORIAL

La caserna és sabadellenca

Després d’anys d’espera, i de tràmits i contenciosos, l’antiga caserna de Guàrdia Civil, situada a la Gran Via, és del tot sabadellenca. Els tribunals van determinar el dijous passat que l’equipament pot ser utilitzat per part de l’Ajuntament sense haver de pagar diners a l’Estat.

D’aquesta manera, s’acaba una situació enrocada des de feia 22 anys i que impedia guanyar un espai per a la ciutadania sabadellenca. La justícia ha donat la raó a Sabadell, però el Ministeri de l’Interior pot recórrer la decisió. Ara és el moment de fer les gestions necessàries per impedir la interposició d’un recurs i allargar encara més aquesta contesa.

També avui toca agrair la feina feta tant del govern anterior com de l’actual per desencallar el litigi de la caserna i recuperar-la per a la ciutat. Les gestions de l’Ajuntament han estat cabdals per arribar fins aquí, i també ho seran per trobar un ús definitiu a l’immoble: després de dues dècades abandonada de la mà de Déu, els grups polítics coincideixen a aprofitar l’espai per construir-hi habitatge social i per potenciar l’hospital Parc Taulí. Esperem que, juntament amb l’Artèxtil, contribueixi a transformar l’àmbit de la Gran Via.

Comentaris
To Top