Ciutat

La vacunació del coronavirus començarà a la residència del Taulí

La residència Sabadell Gent Gran serà una de les primeres nou que rebran la vacuna del coronavirus a Catalunya

Sabadell Gent Gran

La vacunació del coronavirus començarà aquest diumenge a nou residències de tot Catalunya. Oficialment, la primera serà la Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat, però la primera de la regió sanitària Metropolitana Nord on s’administrarà serà Sabadell Gent Gran, del Parc Taulí, tal com ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest matí en una roda de premsa.

Vergés ha explicat que el mateix diumenge Catalunay rebrà 1.595 dosis de la vacuna i que ja hi ha 2.100 infermeres preparades per administrar-les i 506 administratius. Dilluns se’n rebran 60.000 més, que es començaran a administrar l’endemà. L’any 2019, Sabadell Gent Gran tenia 137 places de residència, amb el 98,4% d’ocupació.

A Sabadell Gent Gran la vacuna es començarà a administrar a partir de les 15 h, tal com assegura Salut, que explica que així serà a totes les regions sanitàries menys a l’Hospitalet, on es farà a les 12 h. Mentrestant ja s’està gestionant el consentiment dels residents per rebre-la.

Les residències on començarà la campanya de vacunació són les següents:

Alt Pirineu i Aran – Pobla de Segur, residència Nostra senyora de Ribera

Lleida – Balàfia, residència Balàfia

Tarragona – Tarragona, residència La Mercè

Girona – Girona, residència Creu de Palau

Terres de l’Ebre – Mora d’Ebre, residència Natzaret

Catalunya Central – Manresa, residència assistida Fonts de Capellans

Metropolitana Nord – Sabadell, residència Sabadell Gent Gran

Barcelona ciutat – residència Mil·lenari Ciutat Vella

La consellera ha afegit que “hem decidit començar a vacunar per residències verdes, públiques i grosses”, les que tenen menys casos i una situació més favorable pel que fa a la pandèmia. Les primeres persones vacunades seran, seguint l’estratègia de vacunació, residents i treballadors de residències de gent gran i personal sanitari. La distribució entre les comunitats serà en funció de la població que tinguin que pertanyi a aquests col·lectius.

Comentaris
To Top