ESPORTS

Un any de supervivència al Club Natació

Claudi Martí, en una imatge d'arxiu / Ò. ESPINOSA

Unes pèrdues de 250.000 euros, una caiguda del 20% de la massa social i una reducció del pressupost de 12 a 10 milions d’euros de cara a l’any 2021 –una retallada de 400.000 en inversió esportiva– és el rastre que ha deixat la Covid-19 al Club Natació Sabadell des de la seva arribada el mes de març.

Un any, però, que tot i la greu situació que ha hagut de viure l’entitat centenària s’acabarà mirant el got mig ple: “Vull donar les gràcies a tota la família del Club, des dels treballadors de manteniment fins als esportistes del més alt nivell, per l’esforç que hem fet, per exemple en la rebaixa salarial, demostrant que som resilients. Gràcies a la mateixa fortalesa del Club ens n’hem sortit prou bé “, exposava el màxim responsable de l’entitat durant la trobada virtual amb els mitjans de comunicació .

Claudi Martí, però, no va amagar el seu malestar després de conèixer-se les subvencions de la Generalitat: “No pot ser que el criteri sigui que diverses empreses privades hagin obtingut moltes més ajudes que tots els clubs de natació de Catalunya junts. L’administració no ha valorat el que hem fet per l’esport”, va criticar. Empreses privades com la cadena de gimnasos Metropolitan, Club DIR o McFit han rebut més de 550.000 euros, mentre que el Club s’ha quedat amb 132.000: “És injust que per Can Llong ens hagin concedit 50.000 euros, el mateix que moltes altres piscines que no tenen ni de lluny aquestes dimensions. 

En l’àmbit esportiu va destacar, entre altres èxits tangibles, les dues Supercopes obtingues per l’Astralpool masculí i femení, així com la bona salut de la natació “amb diversos nedadors a prop de les marques olímpiques”, va manifestar.

L’any 2021: créixer a Can Llong

La pandèmia, però, no ha impedit que des de la Junta Directiva es continuï “donant un valor afegit al soci”. Si el diumenge passat es va inaugurar la nova secció d’e-sports de l’entitat nedadora a la tercera planta de les instal·lacions de Can Llong –la primera d’Europa dins d’un centre esportiu–, en els pròxims mesos el pàdel arribarà a Can Llong. “Un cop tinguem la licitació, oferirem una àmplia oferta de pàdel als nostres socis, entre vuit i dotze pistes”, detallava Martí.

I en la mateixa línia avançava que es treballarà per resoldre la problemàtica de falta d’aparcament al centre Can Llong amb la creació d’un nou pàrquing. Amb aquesta i altres millores, i sumat a una anhelada millora de la situació sanitària, Claudi Martí espera recuperar part de la massa social perduda els darrers mesos: “El nostre objectiu, i sempre que la pandèmia ho permeti, és recuperar les xifres de finals del 2019 i situar-nos per sobre dels 22.000 socis”.

Martí tampoc va defugir respondre sobre dues qüestions de ciutat que podrien afectar a mitjà termini el Club Natació Sabadell: el futur del Gimnàs Municipal i la fusió truncada entre el Banc Sabadell i el BBVA. Sobre l’entitat bancària va comentar que “és el nostre company de viatge i el nostre partner. Portem el nom de Sabadell i això no és cap ximpleria. Com a Club, donarem suport a qualsevol decisió, perquè si els va bé, també serà bona per al Club i per a la ciutat”. Respecte a la possibilitat que el CN Sabadell sigui una de les entitats que aposti pel Gimnàs Municipal, Martí no ho va descartar: “Ens pot ajudar en determinades coses, però si representa qualsevol risc en l’àmbit econòmic o social, el Club no està en disposició de fer cap inversió”, va concloure.

Comentaris
To Top