Ciutat

Les principals notícies de Sabadell l’any 2020, mes a mes

La valoració del govern municipal i dels caps dels grups de l’oposició, a Balanç polític de la ciutat: Sabadell tanca l’any i mira cap al 2021.

I un recull de les principals notícies de cada mes d’aquest any fatídic:

GENER: De l’Artèxtil al laboratori urbà de Covadonga

El 2020 arribava amb molts projectes al davant. La ciutat encarava un any clau per impulsar-se com a capital i referent a Catalunya en l’àmbit urbanístic, tecnològic, social i econòmic. El gener va ser molt mogut. El primer català de l’any va néixer a Sabadell, es va descobrir la investigació d’un presumpte frau en la venda de l’Artèxtil i la UAB impulsava un laboratori urbà a Covadonga. A l’enllaç, el recull de notícies.

FEBRER: De l’homenatge a Muriel Casals a l’acord pels pressupostos

Després d’un gener amb moltes novetats, el febrer es presentava amb un virus aparegut al Wuhan (Xina), però que encara no havia arribat al nostre país fins al final del mes. A banda d’això, a Sabadell es va arxivar el cas de l’assassinat de l’Héctor, 400 persones van retre homenatge a Muriel Casals a la UAB i el govern municipal va acordar els pressupostos amb Junts. A l’enllaç, el recull de notícies.

MARÇ: Arriba el coronavirus i canvia les nostres vides

El març va ser el mes que tothom recordarà de l’any 2020. El coronavirus va arribar a les nostres vides i fins ara no hem pogut encara fer vida normal. El 7 de març es va diagnosticar el primer cas de Covid-19 al Taulí, el dia 13 la Generalitat ordena el primer confinament i el mes acaba amb l’exèrcit desinfectant Sabadell. A l’enllaç, el recull de notícies.

ABRIL: De l’homenatge als herois a la desescalada del confinament

L’abril va ser el mes de l’inici de la desescalada del confinament pel coronavirus. Així i tot, l’atur es desbocava i els ERTO es disparaven, mentre que les residències no tenien prou material. Dit això, el Diari de Sabadell vam fer una edició especial per homenatjar a aquelles persones de la ciutat que van treballar a primera línia durant l’inici de la pandèmia. A l’enllaç, trobareu les notícies més importants.

MAIG: Els esportistes surten al carrer

El maig seguíem en ple procés de desescalada, però hi havia una novetat: per fi podíem sortir al carrer a fer esport. A Sabadell, sobretot a la zona del riu Ripoll, es van veure escenes de grans aglomeracions d’esportistes que anaven a caminar, córrer o bé feien un passeig en bicicleta. A l’enllaç, les notícies més importants de maig.

JUNY: De la reobertura del Club Natació fins a la ‘nova normalitat’

El juny un dels clubs més emblemàtics de la ciutat, el Club Natació Sabadell, obre les seves portes 79 dies després. A més, la desescalada avança i arribem a la fase 3, o més ben dit, l’anomenada ‘nova normalitat’. S’aconsegueix que la xifra de contagis no pugi de forma continuada i Sabadell comença a tenir vida al carrer. Si cliqueu a l’enllaç, trobareu les notícies més destacades de l’inici de l’estiu.

JULIOL: El CESabadell torna a la Segona Divisió A

El juliol va ser el mes que cap aficionat arlequinat oblidarà mai: el CESabadell va aconseguir l’ascens a la Segona Divisió A cinc anys després. Així mateix, Juli Fernández renunciava a l’acta de regidor a l’Ajuntament de Sabadell i el govern municipal tancava un acord històric entre Sabadell i Terrassa per col·laborar plegats. A dalt, en el títol del mes, els apunts més importants del juliol.

AGOST: La justícia tornar a obrir el cas d’Helena Jubany

L’agost el coronavirus ens va donar una treva, però recordarem el mes per la reobertura del cas de l’assassinat d’Helena Jubany fa 19 anys. A hores d’ara, el jutjat encara ha de decidir el veredicte final. Si voleu saber més de la història, cliqueu l’enllaç.

SETEMBRE: Isabel Vega, directora de la Fundació Bosch i Cardellach

El setembre comença l’escola i els infants tornen a classe amb les mesures de protecció necessàries. A més, Isabel Vega passa a ser la directora de la Fundació Bosch i Cardellach. Substitueix al difunt Josep Maria Benaul, que va morir a causa d’un càncer. La notícia sencera, a l’enllaç.

OCTUBRE: El Club Natació aconsegueix el doblet a la Supercopa d’Espanya

L’octubre va ser el mes de la segona onada del coronavirus i els bars i restaurants van haver de tancar, entre altres establiments. Així i tot, la ciutat va tenir una gran alegria: el CN Sabadell va aconseguir guanyar la Supercopa d’Espanya, tant en homes com en dones.

NOVEMBRE: Sabadell vol ser Capital de la Cultura Catalana

El novembre va ser un mes frenètic. El Banc Sabadell trencava amb el BBVA, tot i que dies abans havien anunciat un acord. A més, Sabadell es presenta com a Capital de la Cultura Catalana de cara a l’any 2024. A l’enllaç podeu veure les notícies de forma més detallada.

DESEMBRE: La vacuna de la Covid arriba a Sabadell

El desembre serà recordat per a la història com el mes que la població es va vacunar per primer cop contra la Covid-19. Marina Benavent, de 84 anys, va rebre la vacuna el dia 27 de desembre i també els altres 124 residents de Sabadell Gent Gran i 41 sanitaris del centre. A més, es confirma que l’estació de Can Llong estarà feta el 2025. Cliqueu a l’enllaç i veureu el resum de l’últim mes de l’any.

Comentaris
To Top