ESPORTS

El Sabadell desconnecta el Girona i perdona a la segona meitat (0-0)

El conjunt arlequinat és superior en joc i ocasions, però li falta el gol

Stoichkov ha gaudit d'aquesta gran ocasió per guanyar / Lluís Franco

Agredolç. En el primer partit del 2021, el Sabadell ha ofert una versió molt seriosa i ha sumat un bon punt que s’ha quedat curt pels seus mèrits. Amb un gran ordre defensiu, el conjunt d’Antonio Hidalgo ha desconnectat el Girona i ha estat superior a la segona meitat. Ha gaudit d’ocasions suficients per guanyar, però li ha faltat encert en la definició. L’empat permet, això sí, sortir de la zona de descens per millor goalaverage que Alcorcón i Castelló.

La titularitat de Pedro Capó, en lloc del sancionat Jaime Sánchez, ha estat la principal novetat en un onze que es podria considerar el més titular de la temporada si no fos per la suplència de Grego Sierra. El murcià ha quedat fora, potser pensant en el pròxim duel contra el Lugo i l’amenaça de sanció sobre Juan Ibiza. Al mig del camp, Undabarrena ha recuperat també la titularitat fent tàndem amb Adri Cuevas, amb Víctor Garcia pel carril dret i Néstor Querol acompanyant Stoichkov i Guruzeta en les tasques ofensives.

L’arrencada ha deixat clar que el ritme del partit no seria trepidant d’inici. Ambdós equips han adoptat una actitud més conservadora que ambiciosa, com si volguessin especular amb l’evolució dels minuts. De fet, gairebé no han existit les àrees en la primera mitja hora. Un xut llunyà de Yoel Bárcenas desviat involuntàriament pel seu company Sylla s’ha enverinat, però no ha sorprès Mackay. El mateix Mamadou Sylla ha engaltat molt fluix una pilota clara després d’un desajust defensiu arlequinat a les mans del porter gallec.

Molt més decisiva, i providencial, ha estat la intervenció de Mackay davant una rematada a boca de canó de Pablo Moreno que després s’ha transformat en gol ben anul·lat a Aday, qui ha enviat el rebuig al fons de la xarxa en claríssim fora de joc. Un considerable ensurt que ha fet despertar el Sabadell en l’aspecte ofensiu, inèdit fins llavors. Néstor s’ha convertit en el protagonista de les millors accions atacants: a una centrada seva no ha arribat Víctor Garcia per centímetres i una falta llançada pel castellonenc ha trobat la rematada de cap de Javi Ibiza que s’ha perdut fora fregant el pal, amb Juan Carlos superat. El conjunt d’Antonio Hidalgo ha mostrat millors sensacions en el tram final de la primera meitat.

Adri Cuevas ha arribat al descans amb problemes físics després de rebre un fort cop al turmell i a la represa ja ha aparegut Xavi Boniquet en el seu lloc al mig del camp. Ha sortit més endollat el conjunt gironí, clar dominador en els primers minuts d’aquesta segona meitat. Ha estat, però, un miratge. El Sabadell s’ha mostrat molt sòlid, sense concedir gairebé res, i ha crescut amb el pas dels minuts, buscant espais amb molt perill. Stoichkov ha tingut dues grans ocasions consecutives per trencar el partit: en la primera ha superat la sortida de Juan Carlos, però sense gaire angle ha rematat fora i en la segona el seu cop de cap en el segon pal ha topat en el cos de Bernardo. Les internades de Pierre Cornud han portat de corcoll a la defensa local. Hidalgo ha fet tres canvis en només 6 minuts -han entrat Óscar Rubio, Héber Pena i Juan Hernández- amb l’objectiu de buscar aire fresc i també més dinamisme i verticalitat.

Ho ha aconseguit a mitges: el Sabadell ha mostrat ambició, però li ha faltat encert i precisió als metres finals. Juan Hernández i Guruzeta han tingut dues bones opcions en els últims minuts. La sensació és que el conjunt arlequinat ha perdonat davant un Girona impotent. El punt permet començar el 2021 fora de la zona de descens.

Fitxa Tècnica

Girona: Juan Carlos; Calavera (Yan Couto, m. 71), Bernardo, Santi Bueno, Franquesa, Gumbau, Yoel Bárcenas, Monchu (Cristóforo, m. 71), Sylla, Aday (Pachón, m. 82) i Pablo Moreno (Valery, m. 65).

Sabadell: Mackay; Pedro Capó (Óscar Rubio, m. 67), Aleix Coch, Juan Ibiza, Cornud (Josu, m. 77), Undabarrena, Víctor Garcia (Heber Pena, m. 67), Adri Cuevas (Xavi Boniquet, m. 46), Guruzeta, Stoichkov i Néstor (Juan Hernández, m. 67).

Àrbitre: Gorka Sagués Oscoz (Comitè basc). Grogues: Calavera; Juan Ibiza.

Incidències: Estadi Montilivi. A porta tancada.

Comentaris
To Top