Ciutat

La vacuna del coronavirus arriba al Taulí: els professionals reben la primera dosi

Els professionals de l’hospital Taulí han rebut avui les primeres dosis de la vacuna del coronavirus. La Dra. Galdina Valls, coordinadora de l’UFISS, i el Dr. Albert Cartanyà, resident de 5è any, han estat els primers a rebre el vaccí de Pfizer-BioNTech. De moment hi ha més de 400 inscrits per posar-se la vacuna i al llarg dels propers dies l’aniran rebent els diferents treballadors que hagin donat el seu consentiment.

D’entrada, els professionals de primera línia tenen “certa preferència, però no tota”, tal com explica al D.S. el cap de Malalties Infeccioses, Manel Cervantes. La prioritat ara és aconseguir que es vacunin tants treballadors com sigui possible, tot i que com que és una decisió voluntària no se sap quants ho faran finalment. Aquests dies a l’hospital hi ha diferents persones com el mateix Dr. Cervantes que intenten resoldre tots els dubtes que puguin sorgir, com els relacionats amb al·lèrgies o els possibles efectes secundaris.

D’aquesta manera, a Sabadell ja s’han vacunat 7 residències, segons dades del Departament de Salut, i ara s’hi suma l’inici de la vacunació a l’hospital sabadellenc. El centre sanitari comptava el 2019 amb pràcticament 4.000 treballadors, la meitat dels quals del col·lectiu d’infermeria.

La Dra. Valls rep la primera dosi de la vacuna al Taulí / CEDIDA

Les darreres dades del Taulí, del 4 de gener, indiquen que ara hi ha 138 persones ingressades per coronavirus, 121 de les quals a planta i 17 a l’UCI.

En total, avui a Sabadell ja s’han vacunat 516 persones, una cinquantena més que el dia anterior, segons les dades de Salut. La campanya ha començat pels usuaris i els professionals de les residències i continua ara en paral·lel amb els sanitaris.

Comentaris
To Top