Ciutat

El Taulí ajorna intervencions no urgents pel repunt de la pandèmia

Un infermer trasllada una pacient després d’una operació a la Unitat de Reanimació Post Anestèsica del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

L’hospital Taulí ha ajornat avui dilluns algunes intervencions quirúrgiques no urgents per rebaixar la pressió assistencial davant el repunt de casos de coronavirus de les darreres setmanes. En principi l’afectació es revisarà cada dia però es preveu que s’allargarà durant tota la setmana, a l’expectativa de l’evolució de la pandèmia.

El cap de Malalties Infeccioses, Manel Cervantes, ha explicat al D.S. que d’aquí al cap de setmana es farà la cirurgia urgent. Cervantes assegura que “s’ha fet una cancel·lació selectiva d’algunes intervencions”, valorant una a una que es podien posposar sense risc. El cap d’Infeccioses manté que el problema no és la manca d’espai sinó de personal, ja que quan hi ha un increment de pacients ingressats a l’UCI i falten mans, es recorre a les d’infermeria de quiròfan i anestèsia, de manera que han de deixar de fer la seva feina habitual. De moment, el Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) manté la seva activitat ja que no requereix ingrés.

Aquest dimarts a l’hospital sabadellenc hi ha 159 persones ingressades per la Covid-19, 128 a hospitalització i 31 a l’UCI. Cervantes apunta que en si fa un mes el nombre de nous ingressos diaris era d’unes cinc persones, a final de desembre aquesta xifra ja va pujar a 10 i actualment és d’unes 15 a 20 persones.

Des de l’hospital es veu amb preocupació el que pugui passar en els propers dies en què es preveu que els ingressos continuin pujant i no es descarta prendre noves mesures. Una de les darreres que s’ha pres recentment és restringir les visites.

Comentaris
To Top