Ciutat

L’Ajuntament allargarà 10 anys més el contracte amb la TUS

Un autobús híbrid de la TUS / LLUÍS FRANCO
Un autobús híbrid de la TUS / LLUÍS FRANCO

El govern comunicarà al ple municipal de gener, que se celebrarà aquest dimarts, la voluntat d’executar una pròrroga de 10 anys més en el contracte amb Transports Urbans de Sabadell (TUS), l’empresa gestora dels autobusos de la ciutat.  La concessió actual acabarà el gener de 2022, i és aleshores quan s’haurà d’aprovar l’allargament del contracte. 

Previsiblement, doncs, la companyia oferirà a la ciutat el seu servei fins a l’any 2032, moment en què complirà 50 anys des de la seva creació, el 1982. El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha ressaltat les prestacions que la companyia ofereix a la ciutat, les quals considera superiors a les que disposen altres municipis. 

La darrera pròrroga del contracte amb la TUS va ser aprovada en el ple de desembre de 2018, fins al gener de 2022. Aleshores, l’anterior govern valorava les inversions en nous vehicles híbrids i l’ampliació de línies i freqüències. 

En aquells moments, Sabadell tenia la flota de vehicles amb l’edat mitjana (13,5 anys) més antiga de totes les ciutats més grans de 100.000 habitants de Catalunya.

Els efectes de la pandèmia

Durant el 2020, segons apuntava l’exregidor d’Espai Públic Xavier Guerrero, hi havia previst superar els 14 milions de viatgers anuals. Però va arribar la pandèmia.

En els dies més crítics del confinament domiciliari, la demanda va caure fins al 92%. El mes de novembre, els tres mesos de mobilitat restringida, sumats a les limitacions recents, deixaven unes pèrdues de 7,5 milions d’euros per al 2020, abans de tancar l’exercici econòmic.

Comentaris
To Top