ESPORTS

Els millors de Catalunya

L'equip del Club, amb el president Claudi Martí / CEDIDA

El Club Natació Sabadell va posar fi a l’hegemonia del Sant Andreu i nou anys després torna a proclamar-se campió absolut (2.891 punts) de natació a l’Open Internació de Catalunya, a la cita celebrada a Terrassa, per davant del Sant Andreu (2.882,5 punts) i dels amfitrions (2.467 punts): “Encara que només sigui un campionat de Catalunya, has estat nou anys sempre sent segon. Guanyar sempre ve de gust”, reconeix el director tècnic de la secció de natació, Álex López.

Després de diversos anys de picar pedra, formant futurs campions, aquest títol permet veure la llum al final d’un túnel que ha estat més llarg del que hom podia pensar. L’arribada de José Antonio del Castillo Casti ha donat un extra de qualitat per a les primeres espases: “Tenim una bona base que ha crescut al Club, que sumat a les incorporacions que hem fet, ens han situat on estem”, assegura López.

Entre els millors del campionat, el protagonisme recau en Marina Garcia, guanyadora dels 200 m braça (2:26,93), que va obtenir la segona millor puntuació femenina (848), i Alex Castejón, que va regnar a la mateixa prova (2:14,53), convertint-se amb el nedador amb més puntuació (823). Tanmateix, també cal destacar l’actuació en el relleu masculí en el 4×100 m estils, en què Diego Mira, Alex Castejón, Alex Ramos i Sergio de Celis van batre el rècord de la prova: “La progressió del Diego i del Sergio els ha situat al capdavant d’esquena i crol, respectivament”, afirma.

Malauradament, no tot són bones notícies després del títol obtingut a Terrassa. A hores d’ara, i davant la situació actual provocada per la pandèmia, en què les competicions de categories estan aturades sine die, Álex López no pot amagar la preocupació per la pedrera nedadora: “Paral·lelament a l’absolut es va disputar el júnior i nosaltres no vam poder participar en els relleus, tan sols van prendre-hi part tres nois i una noia”, lamenta.

En la mateixa línia, afirma que davant d’aquest escenari, i per tal d’assegurar una continuïtat en les pròximes generacions que puguin optar a títols estatals i internacionals, López centra tots els esforços en els joves nedadors. “Un esport d’equip és més entretingut si tens una pilota pel mig. Sense competició, ens desvivim perquè no deixin de nadar”, alerta l’albaceteny.

Golejada i pas certificat

D’altra banda, pel que fa al waterpolo, el cap de setmana passat l’Astralpool Club Natació Sabadell va estrenar el 2021 amb una contundent victòria a Can Llong davant el CN Mataró (12-6), amb protagonisme especial per a Sergi Cabanas, autor de cinc dianes. La bona primera meitat dels jugadors de Quim Colet (7-3) va permetre encarrilar la sisena victòria de la temporada i el bitllet per disputar el play-off per al títol.

A falta de tres jornades per acabar la primera fase, a hores d’ara, i tenint present que els punts obtinguts es mantenen a la següent fase, el Club només es veuria superat pel totpoderós Atlètic-Barceloneta.

Tot i no disputar competició domèstica, aquest cap de setmana passat també es va conèixer que el vigent campió d’Europa, l’Astralpool femení, que havia de començar la defensa del títol a Alemanya (Berlín), ho farà a Itàlia (Verona) el 5 i 6 de febrer, segons va anunciar la LEN. Tot això és fruit de la retirada prematura de la competició de l’Spandau, fet que deixa el grup del Club amb el Vouliagmeni grec i el Dunaujvarós hongarès. En principi, l’equip de David Palma no hauria de tenir problemes excessius per obtenir el pas a la següent ronda.

Comentaris
To Top