EDITORIAL

Barcelona no ho és tot

Sabadell és la cinquena ciutat de Catalunya. El seu pes demogràfic és només una de les evidències del seu poder estratègic: a Sabadell, capital de comarca, hi ha economia productiva, creació d’ocupació, hi ha talent i emprenedoria, potencial.

Així ho reconeixen personalitats com la nova presidenta de la Corporació Sanitària del Parc Taulí, Mariona Creus, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, entrevistades en aquesta edició pel Diari. Dues dones en sectors clau, la sanitat i la cultura, que reivindiquen el talent més enllà de Barcelona. Mentre Ponsa defensa una cultura descentralitzada i la capitalitat de Sabadell del 2024, Creus considera que el Taulí es pot enfortir i reivindicar davant dels considerats “grans hospitals” de la capital catalana.

Sabadell disposa dels actius necessaris per ser part de la centralitat del país. Ahir mateix, per exemple, el Centre d’Esports Sabadell (CES) va rebre el Premi Emprenedor de l’Any 2020 de la Xarxa Onion, una distinció a la feina feta en un any especialment complicat. Com el CES, Sabadell ha d’aprofitar la crisi de la Covid per trobar noves oportunitats, rellançar-se, i demostrar un cop més que no tot passa per Barcelona.

Comentaris
To Top