Oci i cultura

Les biblioteques, búnquers anti-Covid: el diari d’abans-d’ahir i quarantena de 48 h

L’interior de la Vapor Badia / LLUÍS FRANCO

Les biblioteques públiques de Sabadell segueixen de forma estricta les normes sanitàries. Tant és així que han esdevingut uns petits búnquers on la transmissió de la Covid-19 sembla molt dificultosa. D’una banda, l’aforament queda limitat al 50%. A tal efecte, s’ha reduït el nombre de cadires arreu dels espais. A les sales d’estudi s’han separat les taules, amb unes distàncies de seguretat.

Així mateix, tant a la sala d’ordinadors com a la secció infantil s’estipulen dos torns (entre els quals s’efectua una neteja). A la sala dels més petits, a més, regeix una altra limitació:
diferents unitats familiars no poden compartir taula (malgrat que la canalla sigui companya de classe o escola). Pel que fa a l’ús de taules per consultar diaris i revistes, un controlador entrega una targeta amb el número del seient indicat (a banda de servir gel hidroalcohòlic a cada usuari que hi entra).

A més, els diaris i revistes a consultar ja no estan al lliure abast a les prestatgeries. Ara s’entreguen sota demanada. Pel que fa als diaris, els treballadors de la biblioteca Vapor Badia els deixen en quarantena de 48 hores cada matí (perquè venen per contacte humà). D’aquesta anera, quan un usuari vol consultar un diari, el més actual al qual pot accedir és al diari fa de tres dies. A banda, espais com els discos i DVDs han quedat clausurats i cal demanar expressament el títol que es busca.

Comentaris
To Top