Ciutat

El Taulí estrena un WhatsApp per facilitar la comunicació amb els familiars dels pacients

El Taulí, dijous passat / VICTÒRIA ROVIRA

L’hospital Taulí ha posat en marxa un compte de WhatsApp per facilitar la comunicació dels familiars dels pacients ingressats amb el centre sanitari. La mesura s’ha pres perquè les visites a l’hospital estan restringides des del 7 de gener. Així, davant les restriccions, l’objectiu és millorar l’accessibilitat dels familiars a la informació relacionada amb l’estada hospitalària. El servei no substitueix la informació telefònica dels professionals assistencials a les famílies, ni les videotrucades que es fan des de Treball Social.

El servei l’ofereix la Unitat d’Atenció al Ciutadà del Parc Taulí i s’anomena ‘UAC aprop‘. La iniciativa ja funciona de 9 a 22 h de dilluns a diumenge amb resposta immediata. A través d’aquest canal es poden fer consultes de caràcter no assistencial, com ara les relacionades amb l’alta, els tràmits administratius o la custòdia d’objectes personals, entre d’altres. Les consultes que siguin de caràcter assistencial seran traslladades als equips corresponents, i a través d’aquest mateix servei es farà el seguiment perquè l’usuari tingui resposta.

Com funciona?

Actualment al Parc Taulí estan restringides les visites a tots els pacients ingressats, a excepció de Pediatria, Salut Mental i UCI/Semicrítics, cadascun dels quals té els seus horaris i règim de visites propis. Els familiars dels pacients que quedin ingressats a hospitalització, i també els dels pacients a Urgències pendents d’assignació de llit, rebran per SMS un número de telèfon al qual es podran adreçar mitjançant el servei de missatgeria de WhatsApp. L’hospital assegura que aquesta notificació s’enviarà exclusivament al contacte designat pel propi pacient al moment de l’ingrés, i que serà l’únic autoritzat per aquesta interlocució.

El Taulí torna a prohibir les visites per l’augment de casos de coronavirus

Comentaris
To Top