Ciutat

El tancament de l’oficina del BBVA de Can Deu, al ple municipal

CAN DEU MANIFESTACIÓ BBVA
/ DS.

Diferents entitats veïnals de Sabadell portaran el tancament del BBVA a Can Deu al ple municipal de febrer. La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ho ha anunciat avui, durant una manifestació que ha recorregut el barri i que ha acollit al voltant de dos centenars de veïns de Can Deu, la Roureda, la Plana del Pintor i Sant Julià.

Després de concentrar-se a les portes de l’oficina bancària, els veïns han recorregut el barri a crits de “no al tancament de l’oficina”. El president de la FAVS, Manuel Navas, ha anunciat noves mobilitzacions a Sabadell i assegura que portaran el cas a la síndica municipal de greuges i al síndic de Catalunya.

Veïns i Ajuntament de Sabadell pensen que cal garantir aquest servei. L’administració local ha concertat una reunió amb els responsables del banc per demanar que reconsiderin la mesura: “Intentarem evitar que perdin aquest servei tan necessari al barri”, assegurava la tinenta d’alcaldessa, Montse González. Tanmateix, sembla que no hi ha gaire a fer. El BBVA sosté que el 14 de febrer l’oficina de Can Deu deixarà de funcionar.

De fet, el banc té previst tancar dos sucursals més Sabadell (Via Massagué i carrer de les Tres Creus). La de Can Deu és la primera que tancarà, i es preveu que s’integri amb l’oficina d’avinguda de Matadepera. Els veïns manifestants s’hi han oposat: “No ho consentirem, farem el possible perquè als barris no els privin d’aquest servei essencial”, resava el comunicat conjunt. De fet, la distància entre les dues sucursals supera els 20 minuts de trajecte: “Hi ha molta gent gran al barri i amb mobilitat reduïda”.

Fonts de BBVA sostenen que es tracta d’una integració del servei que, davant del context de digitalització, han detectat que aquesta sucursal ha reduït la seva activitat. Però asseguren que és una millora: “Passa de ser una oficina amb tres gestors a ser-ne una amb 13” i prometen més personalització. D’altra banda, asseguren que la prioritat és la multicanalitat (banca presencial, en línia i telefònica) i que les oficines “continuen sent imprescindibles”.

Comentaris
To Top