EDITORIAL

Una campanya electoral en pandèmia

Comença avui una de les campanyes electorals més estranyes dels últims anys –i mira que hi ha hagut moments transcendents–. A tot el circ que suposa una cita com aquesta s’ha afegit un actor nou i molt rellevant: la Covid-19. De fet, la pandèmia n’ha estat protagonista des del primer moment, ja que les eleccions es van ajornar a causa del coronavirus, deixant el Govern en una situació de provisionalitat després de la inhabilitació del president Quim Torra.

La data triada, el 14 de febrer, semblava prou llunyana per poder exercir el dret de vot amb prou seguretat. El problema és que les onades de la pandèmia s’han succeït i, justament ara, quan semblava que l’efecte Illa podia beneficiar el PSC, el Govern de la Generalitat va decidir ajornar les eleccions novament apel·lant a la seguretat sanitària i jurídica dels electors. El TSJC va tombar-ho de forma provisional. En aquest context, els partits polítics donaran el tret de sortida avui a una campanya que es preveu intensa.

No hi haurà grans actes a Sabadell i els mítings hauran d’estar limitats en aforament. Això sí, està permès assistir a qualsevol acte, sigui a la ciutat o a altres municipis. En tot cas, d’aquí a dues setmanes es veurà què haurà incidit més en el vot: la campanya o la pandèmia.

Comentaris
To Top