Ciutat

Juli Fernàndez (ERC), sobre el Quart Cinturó: “Tanquem aquesta carpeta per sempre”

ERC vol aprofitar que l’expedient ambiental de l’estudi informatiu del Quart Cinturó ha tornat a caducar per enterrar aquesta proposta i centrar-se en donar resposta al que assegura que són les necessitats reals de la gent. “Tanquem aquesta carpeta per sempre”, ha dit el número 17 de la llista dels republicans, Juli Fernàndez, des de la rotonda que connecta l’avinguda de l’alcalde Moix amb Can Puiggener i amb la carretera de Castellar.

Palau, Fernàndez i Martori, aquest divendres / D.S.

A escala local, la proposta d’Esquerra Republicana en l’àmbit de la mobilitat passa per modernitzar les infraestructures ja existents i no crear-ne de noves d’alta capacitat com seria la B-40 o Quart Cinturó. En el traçat inicialment previst per aquesta via, els republicans hi farien la línia orbital ferroviària, que connectaria les mateixes poblacions: Terrassa, Sabadell i Granollers. I ERC reclama a l’Estat que la puguin gestionar des de la Generalitat.

La sabadellenca Clara Palau, número 28 de la candidatura, ha assegurat que el tren utilitzaria un 40% menys de superfície que la B-40 i es reduirien un 100% les emissions de CO2 en no passar-hi cotxes. L’urbanista de Castellar Oriol Martori ha assegurat que hi ha una demanda clara d’aquesta línia de tren lleuger. Martori ha recordat que el Vallès està interconnectat ferroviàriament amb Barcelona, però no hi ha prou connexions internes. En aquest sentit, els republicans insisteixen en què calen intervanciadors de l’R3 i l’R8 de Rodalies a Barberà i de l’R4 amb l’R8 a Santa Perpètua.

Connectar la C-58 amb la B-124 i FGC fins a Castellar

ERC sí que és partidària de connectar la C-58 de Sabadell amb la carretera de Castellar (B-124) i que els vehicles de pas puguin sortir de la trama urbana per accedir directament a l’autopista. Per fomentar la mobilitat sostenible Esquerra també té com a prioritat perllongar els FGC fins a Castellar, així com ampliar el nombre d’autobusos i consolidar els nous models de transport sostenible.

Comentaris
To Top