EL PERSONATGE

Anna Buils: La passió pels pentinats, les tisores i l’assecador té premi

Pocs són els que demostren una implicació i gust per la feina com la perruquera Anna Buils. Barberenca de naixement i sabadellenca des dels 3 anys, l’estilista va tenir clar ja de ben petita la seva passió pels pentinats, l’assecador i les tisores: “Anava amb els meus tiets a dinar a fora i ja pentinava les tietes”, recorda sobre les seves primeres passes al món dels salons. La cosa, però, no va quedar aquí, i pocs anys després, Buils ja es passava els dissabtes a la perruqueria on anava la seva mare, a ajudar com sempre s’havia fet. L’ofici, però, no semblava suficient per als seus pares, que li van dir allò de “has d’estudiar alguna cosa”, i va endinsar-se a aprendre administració. Però “jo vaig dir que no, que volia ser perruquera”, recorda, i va seguir en el seu camí aprenent de mans més expertes.

La perruquera Anna Buils / VICTÒRIA ROVIRA

I va passar el que havia de passar: “Arriba el dia en què veus que ja et toca tenir el teu propi saló”. El 1988, amb només 24 anys, va obrir la seva perruqueria en un segon pis del carrer de Gràcia i es va transformar en un èxit del qual es podia morir ràpidament: “De seguida, entre la gent, els cotxets dels nens i tot plegat, l’espai se’ns quedava petit i a alguns clients els costava pujar”. Per això van decidir que havien d’estar a peu de carrer, i van inaugurar l’actual Perruqueria Anna Buils, just a la planta de sota del mateix edifici, ara fa 25 anys. Des de llavors, la seva tasca ha sigut la d’una formiga incansable que no para de moure’s, i confessa que “estic súperorgullosa del camí que hem seguit”.

La Perruqueria Anna Buils / CEDIDA

Un camí que, com tots, s’ha de recórrer acompanyada, i en el cas de Buils és amb unes treballadores que l’ajuden a “anar-te superant en el dia a dia, marcant tendència i buscant tenir els millors productes i serveis”. “Estar al costat de bons professionals motiva moltíssim”, celebra, i explica que juntes han après amb cursos constants, no només a l’Estat espanyol sinó a diversos punts d’Europa, i això “en una època en què no era tan normal fer formacions en perruqueria”. Potser per això amb el temps van aconseguir el theQhair, un premi “com les Estrelles Michelin en perruqueria”, i el 2018 la seva primera estrella de la guia. Ara, a la motivació s’hi ha afegit una competitivitat sana, i Buils explica que “quan et donen el primer premi no t’ho esperes, i al segon ja dius: ‘Què hem de fer per aconseguir el següent?’”. Una esperança que, finalitza, deu també als que les visiten: “Tenim una clientela de 10, perquè ens deixen gaudir de la nostra feina cada dia”.

Comentaris
To Top