Ciutat

El Taulí supera la tercera onada i els contagis es redueixen un 17% a Sabadell

La tercera onada ja fa baixada. El nombre de persones ingressades al Taulí per coronavirus acumula cinc dies en descens després que el nombre d’hospitalitzacions no parés de créixer des de principi de desembre. Dos mesos després, la tercera onada està donant una treva a l’Hospital de Sabadell i també es nota en el descens de nous contagis a la ciutat. Del 22 al 28 de gener se’n van detectar 656, un 17% menys que la setmana anterior.

Si es confirma la tendència a la baixa, al Taulí el pic de la tercera onada es va produir el passat dilluns, 25 de gener. Aleshores, l’hospital tenia 190 pacients amb Covid-19, dels quals 145 a planta i 45 a la unitat de cures intensives (UCI) o semicrítics. Ara n’hi ha 167: 128 a planta i 39 a l’UCI. Sent així, la tercera onada haurà estat lleugerament superior a la segona en nombre d’ingressats, tenint en compte que en aquell moment el màxim de pacients hospitalitzats per aquesta malaltia van ser de 164 el 9 de novembre. Molt lluny dels 631 que hi havia a la primera onada, el 3 d’abril, entre el Taulí i l’hotel Verdi, habilitat aleshores com a centre sanitari.

Persones ingressades al Taulí del 13 al 29 de gener/ D.S.

La millora de la situació epidemiològica també es veu reflectida tant a les dades globals de la ciutat com en el risc de rebrot. Aquesta xifra és ara de 599 punts, molt alta, tot i que la meitat del que era fa dues setmanes, 1.139 punts.

A Catalunya també es reflecteix la millora de les dades del coronavirus. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va assegurar ahir que, tot i això, les mesures restrictives s’haurien de mantenir “amb alguna obertura” més enllà del 7 de febrer. Salut vol esperar a reduir les restriccions quan baixi el nombre de persones ingressades a les UCIs.

Comentaris
To Top