Campanada i decepció de l’OAR Gràcia en la seva doble visita a Mataró

Justificada alegria de les noies de l'OAR després d'una victòria de prestigi / Ll.F.

Campanada del femení i desfeta del masculí. L’OAR Gràcia va viure les dues cares de la moneda en la seva visita al pavelló Maria Teresa Roca del Joventut Mataró. Les noies de Carol Carmona van fer saltar la banca en superar per la mínima (27-28) un dels aspirants a la fase d’ascens que s’hauria vestit de líder en solitari de no haver perdut, ja que el Sant Quirze també va ensopegar en la visita al puixant Sant Joan Despí (23-21).

El pronòstic atorgava al conjunt mataroní el paper de clar favorit, i més perquè les absències de Sandra Tomàs i Hatou Habby en el Gràcia, dues jugadores de pes en el sistema defensiu, donaven més arguments encara a favor de l’equip màxim golejador del grup. La primera part va fer bones les previsions atès que el partit no va trigar a mostrar avantatge significatiu per al Mataró, superior aleshores a un Gràcia imprecís en massa accions per poder plantar cara. Tot i millorar en la part final, es va retirar al vestidor amb un 15-10 complicat de capgirar. Però…

Si el partit havia començat amb un 3-0, la segona part ho va fer amb un 0-3 que va permetre recuperar opcions al Gràcia en menys de tres minuts (15-13). Les verd-i-blanques no en van tenir prou i en la pugna van aconseguir empatar (21-21) i posar-se tres gols per sobre en una reacció espectacular (21-24) a falta de 13 minuts. S’havia de veure si amb un equip molt jove en pista hi hauria la maduresa necessària per poder mantenir el marge. Doncs sí, ben protegida la porteria per Olga Pena, el 25-28 ja en el darrer minut va permetre encarar l’instant final amb optimisme. Tot i que les exclusions de Belén Reche i Clàudia Marrugat van facilitar els dos gols de tancament del Mataró (27-28), l’últim va arribar quan pràcticament no quedava temps perquè passessin coses.

Amb aquests 2 punts d’or el Gràcia es manté 3 per sobre de la línia del descens perquè Lleidatana i Amposta també van guanyar, però es posa per sobre del Gavà, un equip més que s’involucra en la lluita per a la permanència.

La creu de la moneda

El masculí gracienc ha estat l’altra cara de la moneda en la doble confrontació contra el Mataró. En aquest cas el partit es presentava amb símptomes d’igualtat, però només la primera part s’ha desenvolupat d’acord a allò previsible atenent la classificació. L’intercanvi de gols i els empats van ser constants a excepció de l’intent de fuga protagonitzat pel Gràcia passat el quart d’hora (6-9). El temps mort del Mataró va precedir al parcial 4-0 (10-9) que va tornar l’enfrontament a una nova fase amb tots dos de bracet (14-14). El Gràcia hauria pogut arribar al descans amb mínim avantatge, però va malbaratar el contracop i després no va poder impedir que Jan Bonamusa establís el 15-14 gairebé al límit dels 30 minuts.

A la segona meitat hi va haver 5 minuts més del mateix (16-16). A partir d’aquí cadascú va anar pel seu compte i el partit es va trencar del tot amb el parcial 6-0. El Gràcia va desaparèixer en atac on va encadenar desencert rere desencert alhora que el Mataró no perdonava en les seves possessions (22-16). La tímida reacció amb els gols d’Arnau Escayola i Ernest Colomé va ser sufocada immediatament pel Mataró (29-21) cap a un final tan plàcid com decebedora l’actuació dels verd-i-blancs contra un rival de la seva lliga.