Ciutat

Junts fa una crida a la mobilització en un míting amb Rull

La formació liderada per Laura Borràs es presenta com l’opció “més fiable” per aconseguir la independència

Calvet, Canadell, Rull, Madaula, Artadi i Ciuró /LLUÍS FRANCO

Junts per Catalunya ha realitzat un acte aquest vespre a l’Espai Cultura de Sabadell on hi han assistit prop de cinquanta persones en què el principal protagonista ha estat l’exconseller Josep Rull, empresonat des de fa tres anys i ara amb el tercer grau penitenciari. L’han acompanyat Lourdes Ciuró, regidora de Junts a l’Ajuntament de Sabadell, Damià Calvet, conseller de Territori, Joan Canadell, expresident de la Cambra de Comerç i el candidat número 3 del partit per Barcelona, Aurora Madaula, la número 10, Jordi Puigneró, el número 7 i Elsa Artadi, la número 4. Un cosa ha estat clara entre tots els candidats que han pres la paraula: Sabadell ha de tornar a ser la ‘Manchester catalana’, i no només en la indústria, sinó amb la digitalització i la tecnologia.

Per la seva banda, Josep Rull s’ha mostrat content per ser a la ciutat vallesana i ha recordat que està esprement “al màxim” aquestes hores fora de la presó. “Recuperarem la nostra llibertat individual quan recuperem la llibertat col·lectiva” ha dit. Així mateix, l’exconseller ha explicat que Junts té un projecte i ha fet referència a la gestió dels Ferrocarrils de la Generalitat davant Renfe.

“Els ferrocarrils baten rècords de puntualitat, mentre que Rodalies només destaca per arribar tard. Poso aquest exemple, perquè nosaltres tenim un full de ruta per Catalunya, l’Estat no” ha afegit.  A més, Rull ha dit que el 14-F només hi ha dues opcions: “o independència o decadència”. “Després de tres anys de presó em resigno a abandonar el que hem aconseguit” ha finalitzat l’exconseller.

Rull, en el moment de la seva intervenció/ LLUÍS FRANCO

Puigneró exposa un “projecte ambiciós” per Sabadell

Jordi Puigneró, candidat número 7 per Barcelona, ha explicat que el Vallès Occidental té “molt potencial” i que l’objectiu de Junts és que sigui una comarca “industrial, però també líder en la transformació digital”. “Volem que Sabadell torni a ser la Manchester catalana, però ara de la digitalització” ha afirmat. Puigneró ha indicat que el seu partit és l’únic que té aquest projecte per la cocapital del Vallès.

Artadi i Madaula afirmen que no acceptaran els comuns al Govern i ataquen al candidat del PSC, Salvador Illa

D’altra banda, Aurora Madaula ha seguit la línia de Puigneró i ha exposat que Sabadell tornarà a ser una ciutat capdavantera a Catalunya amb les “eines del segle XXI”. Canviant de tema, la número 10 per Barcelona ha tirat un dard a ERC: “Nosaltres no hem vingut a fer una via àmplia, sinó la independència”. “Junts farà que el nostre país tingui la primera presidenta de Catalunya i aconseguirem frenar l’auge de l’extrema dreta” ha dit. Per acabar, ha afegit que Illa és un “candidat defectuós”, seguint l’estratègia d’altres mítings del partit.

En la mateixa línia, Elsa Artadi s’ha referit a Illa com el “pitjor ministre de Sanitat de tot Europa”. “Pedro Sánchez vol que lideri Catalunya una persona incapaç de portar res” ha afirmat. Artadi també s’ha dirigit als comuns: “Des de Junts no farem un govern amb els comuns, perquè són contraris a la independència. A més, són el partit d’Ada Colau, que ha destrossat Barcelona” ha etzibat.

Elsa Artadi es dirigeix als assistents/ LLUÍS FRANCO

Canadell: “Catalunya seria com Dinamarca si no tingués dèficit fiscal”

Per la seva banda, Joan Canadell ha indicat que Junts té un projecte econòmic en què l’objectiu és que Catalunya sigui “un país frugal”, és a dir, una regió benestar social igual que els països nòrdics. “Catalunya seria com Dinamarca si no tingués dèficit fiscal amb l’Estat” ha comentat. Aquesta afirmació l’ha fomentat en un estudi de la Cambra de Comerç, d’on ell era president. Canadell també ha manifestat que encara que hagi entrat recentment a la política, té “moltes ganes de començar a governar per fer un país millor”.

Ciuró fa una crida a la mobilització per votar el 14-F

La regidora de Junts a l’Ajuntament de Sabadell, Lourdes Ciuró, ha demanat als ciutadans que vagin a votar sense por per evitar l’abstencionisme. “Al PSC li beneficia que hi hagi una participació baixa, és per això, que animo als independentistes a votar en massa el 14-F” ha afirmat. En la mateixa línia, Ciuró ha acusat als jutges d’imposar la data: “Ells ens diuen quin dia hem de votar, però nosaltres els hi direm el resultat”. “L’1 d’octubre vam trencar els ous, i ara farem la truita” ha finalitzat.

Ciuró pren la paraula/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top