Ciutat

ERC defensa que “la salut i la vida són prioritats absolutes”

L’ampliació del Taulí, la construcció de l’hopsital Ernest Lluch i les retallades, revertides des del 2015. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es presenta a les eleccions del 14 de febrer posant per davant que “la salut i la vida són prioritats absolutes”, i ho justifiquen amb aquests tres aspectes, tal com ha posat en valor el candidat republicà sabadellenc Juli Fernàndez en una roda de premsa aquest dilluns a l’esplanada del centre sanitari sabadellenc.

Juli Fernàndez, candidat; Glòria Llobet, regidora d’ERC i Rafa Homet, portaveu d’ERC Castellar / CEDIDA

El Departament de Salut, a mans d’ERC, va anunciar el desembre passat una inversió de 40 milions d’euros pel Taulí. La meitat es destinaran al un nou edifici polivalent que ha d’estar a punt la propera tardor. El nou edifici tindrà tres plantes entre el Taulí nou i Santa Fe. Mentre duri la pandèmia servirà per millorar l’atenció Covid, amb 105 nous llits, 70 dels quals de curta estada d’Urgències i 35 per crítics, semicrítics i hospitalització convencional. Superada pandèmia, tindrà altres usos de l’hospital i se centrarà en l’atenció de crítics, semicrítics i convencionals a part de ser una extensió més de l’àrea d’Urgències.

D’altra banda, l’hospital Ernest Lluch (nom per definir oficialment) estarà gestionat pel Taulí. Donarà servei a 176.383 habitants de cinc municipis: CerdanyolaMontcadaRipolletBadia i Barberà. Es tracta d’una llarga reivindicació vallesana per apropar l’assistència hospitalària als veïns de la comarca en el que es reclama com a hospital Ernest Lluch per descongestionar l’Hospital de Sabadell, que seguirà sent el de referència per aquestes localitats.

Tanmateix, Juli Fernàndez ha assegurat que ERC ha revertit les retallades en Salut des del 2015 amb els consellers Toni Comín i Alba Vergés al capdavant, passant de 9.459 milions d’euros de pressupost aleshores a 13.384 milions d’euros el 2020. El republicà ha recordat que l’any passat la conselleria també va aprovar destinar 2,6 milions d’euros a reforçar els CAPs de Sabadell, amb 92 noves incorporacions.

Salut invertirà 40 milions d’euros per ampliar i modernitzar el Taulí

Comentaris
To Top