Ciutat

El Govern ret comptes sobre els acords polítics del ple municipal

Ple municipal del mes de febrer / D.S.

Més de mig centenar de mocions presentades durant el 2020. Algunes van prosperar, altres no. Els grups municipals valoren en quin punt estan els acords polítics presos durant l’any passat al ple municiapal.

Junts per Sabadell: “Força positiu”

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha fet un balanç “força positiu”, en el sentit que considera que bona part de les mocions que va presentar durant el ple municipal del 2020 “han estat executades”. Ho ha exemplificat amb l’acord per ajudar les escoles bressol o la intenció d’incrementar la presència de “verd i d’aigua” a l’espai públic.

Ha demanat al govern, però, fer un pas més per fer la ciutat més accessible, “tant per una persona de 8 anys com per una de 80”, fent un mapa de punts negres on la mobilitat és dificultosa a diferents barris.

Ciuró ha posat un altre però. Una de les mocions que va presentar el grup municipal, aprovada, va ser la d’impulsar més quilòmetres d’eixos cívics: “Aquí anem més coixos, la cosa va més alentida”, ha valorat, i ha demanat eixos més transitables per a bicicletes.

Ciutadans: “Serem més generosos”

El grup municipal taronja ha manifestat que l’acció de govern ha topat amb la pandèmia, per la qual cosa el partit ha decidit ser més indulgent a l’hora d’avaluar els acords presos durant els plens municipals previs a la Covid: “Quan presentàvem aquestes mocions, podíem ser més exigents. Aquest any, serem més generosos, hem hagut de prioritzar altres coses per la pandèmia”, ha fet balanç el portaveu, Adrián Hernández.

L’únic retret, que l’executiu ha respost assegurant que hi està treballant, ha estat referent a l’habilitació d’aparcaments com a terrasses. Un acord que el ple municipal va impulsar per ajudar el sector de bars i restaurants, molt afectat per la pandèmia. “Moltes altres ciutats ho han pogut fer, aquí hauríem de poder”.

La Crida: “No compartim les anteriors sensacions”

La regidora Anna Lara s’ha expressat en un sentit contrari als dos portaveus anteriors: “No compartim les sensacions dels dos grups. S’ha considerat que hi havia moltes mocions que estaven acomplertes, i no és veritat”. Ha afirmat que hi ha acords que continuen aturats, del 2019 i del 2020.

A més, ha acusat el govern de no tirar endavant aquelles mocions que no els agraden.

ERC: “Aquest govern no ha estat a l’altura”

El portaveu del grup d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha estat molt crític amb la gestió del govern respecte alguns acords presos durant el ple municipal del 2020. Especialment, quan s’ha referit a la moció en què el ple municipal de Sabadell demanava a l’Estat que resolgués el col·lapse per cobrar els ERTOs. “Aquest govern no ha estat a l’altura”, ha lamentat.

El govern, satisfet

Pel que fa al govern, el regidor Eloi Cortès (PSC) ha defensat que “la majoria de mocions s’estan tirant endavant a un ritme adequat”, encara que ha matisat que “n’hi ha algunes puntuals que no han tirat endavant o han anat més lentes”. Marta Morell (Podem) ha sostingut: “Hem estat a l’altura, malgrat la situació que ens hem trobat”.

Comentaris
To Top