Ciutat

Sabadell només ha rebut un 14% de portàtils d’Educació per combatre la bretxa digital

Els alumnes de l’institut Vallès són dels pocs que han rebut els portàtils
Els alumnes de l’institut Vallès són dels pocs que han rebut els portàtils

La majoria d’alumnes vulnerables de Sabadell continuen sense rebre els dispositius que la Generalitat va prometre enviar per garantir l’estudi des de casa en cas de confinament. Un equipament per fer front a la bretxa digital. Segons el regidor d’Educació de la ciutat, Manuel Robles, només un 13,6% del material digital ha arribat als centres de la ciutat.

Tal com va avançar el D.S., cap de les escoles de la ciutat no ha rebut ni un dels dispositius per als alumnes de primària vulnerables. Els ordinadors han arribat, amb comptagotes, per a professors i per alguns estudiants d’educació postobligatòria. És per això que el percentatge de distribució d’aparells digitals arriba al 13,6%. La connectivitat a internet, per altra banda, sí que s’ha garantit a tots els alumnes vulnerables.

El juliol de 2020, Educació va afirmar que per Nadal els portàtils i tauletes estarien repartits. Sobre el compromís del Departament, Robles ha expressat en el ple municipal d’aquest mes de febrer: “El paper ho aguanta tot, però hi ha incontinències verbals que després passen factura”. “El Departament sempre arriba tard”, ha carregat.

Quan arribaran?

Els Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental afirmen que el retard es deu a la saturació del mercat internacional. El nou termini al calendari que fixen perquè el repartiment s’hagi dut a terme és Setmana Santa.

El percentatge de dispositius digitals repartits a la comarca per alumnes, a partir de 5è de primària i fins a batxillerat i cicles formatius, segons Educació, és del 20%. Pel que fa als professors dels centres públics, el departament afirma que la meitat l’han rebut.

L’Ajuntament de Sabadell n’és responsable?

En el ple municipal, la regidora Anna Lara ha retret a Robles que, tot i ser un compromís de la Generalitat, “l’Ajuntament no hauria d’haver permès” que es produís aquesta situació, ja que té “un paper com a administració local”. Robles, en aquest sentit, ha afirmat que una de les accions que ha empès l’Ajuntament de Sabadell ha estat destinar gairebé 60.000 euros per a dispositius destinats a alumnes vulnerables. Es van repartir unes 370 tauletes durant el curs passat.

Finalment, els diferents grups del ple municipal han donat suport a la moció presentada pel PSC, en què es demanava a Educació que compleixi amb el compromís. També ERC, encara que el regidor Pere Farrés ha remarcat el que està fent Educació: “Hi ha feina feta, s’està treballant de manera ingent”. A més, ha assegurat que els grups confinats poden funcionar gràcies a les connectivitats repartides i als dispositius que ja hi ha als centres educatius.

Comentaris
To Top