DSTaula

Bodega coca, el celler centenari

Carmen i Sandra prenen el vermut de la Bodega Coca després de sortir de la feina, a la veïna immobiliària Gesfime / LLUÍS FRANCO

És el celler més antic de Sabadell, ja que el 2019 es compleixen 100 anys des que la família Coca –originària de Torrelavit (Alt Penedès)– ven vins i licors a Sabadell. A banda de per degustar un bon caldo, val la pena entrar a la botiga per quedar enamorat de la flaire de vi i història. La seva tercera generació, Montserrat Coca, responsable de la Bodega Coca, és una apassionada de l’ofici i coneix, amb detall les peculiaritats dels tresors líquids que ven a doll i en ampolla i com evolucionen gustos i tendències.

Formada amb un grau superior d’enologia i amb el dolç suc del raïm corrent-li per les venes, Coca i el seu fill Aleix Cunillera –quarta generació familiar– han sabut adaptar-se a les noves demandes dels clients. Reconeix que fer el vermut s’ha posat de moda en els darrers 4-5 anys, amb un públic més jove i, cada vegada, amb més famílies que aprofiten el descans i l’oci del cap de setmana. Però a casa seva és i ha estat “una tradició de tota la vida”. “El meu avi ja el preparava amb olives i ametlles. I el meu pare va afegir les cloïsses, directament amb la llauna, com també se serveix ara a molts llocs, però a una barra”. Coca ofereix els seus dos vermuts casolans, el blanc i el negre, i proposa “el Coca Royal, una barreja de cava brut i vermut blanc”, amb un resultat deliciós.

Exclusivament els caps de setmana, en horari de botiga, proposa uns packs de tapes fredes per a dues o quatre persones, molt ben elaborades per acompanyar els seus vermuts. “Anem canviant de propostes perquè els clients habituals no repeteixin. Per exemple, elaborem canapès creatius, dàtils amb bacó que es pot escalfar amb el microones, unes tapes de formatges variats, daus de salmó fumat…”, detalla. A més, el client pot escollir les llaunes tradicionals entre una àmplia gamma amb marisc d’origen gallec, de molta qualitat, i les clàssiques xips o plates amb embotits.

A banda del vermut propi, tenen “vins de la terra, amb molta representació del Penedès”, explica Coca. “Mantenim la nostra essència de servir vins i licors a doll, però també elaborem i embotellem el nostre propi cava; amb una recepta que he recuperat de l’avi”. A cal Coca tenen delícies curioses com el vi de missa. “El venen a buscar de diferents parròquies”, expliquen. Amb un equip de sis persones que sap assessorar i orientar el client, compten amb diferents espais de degustació. Serveixen el beure amb el sistema bag in box –bossa dins d’una capsa–, que preserva totes les seves qualitats organolèptiques i garanteix una celebració com cal.

Comentaris
To Top