Ciutat

El brot de la Policia Municipal ha deixat un de cada cinc agents (18%) de baixa

El brot de coronavirus a la Policia Municipal de Sabadell ha deixat un de cada cinc agents (18%) de baixa, segons ha pogut saber aquest diari. Després de realitzar un cribratge massiu a tota la plantilla i de les proves a través del CAP, s’han detectat 18 positius i 27 més s’han hagut de confinar de forma preventiva. Tots els contagiats presenten simptomatologia lleu i no hi ha cap ingrés hospitalari.

Es tracta del brot més important des de l’inici de la pandèmia: de fet, en poc més d’un mes, ja hi ha hagut pràcticament tants contagis com en tot el 2020 (19 casos el 2021, quan l’any anterior van ser 21). La Policia Municipal ha hagut de fer front amb caràcter d’urgència a la crisi, originada el passat 29 de gener. L’hospital Parc Taulí va realitzar tests PCR al personal, una mesura excepcional davant el risc de contagi. Els tests han permès detectar set contagis més.

Un control recent de la Policia Municipal de Sabadell i els Mossos d’Esquadra / LLUÍS FRANCO

Malgrat la tensió dels últims dies, la Policia Municipal ha aconseguit contenir l’episodi de Covid després de l’activació d’un protocol d’emergència. S’han pres altres mesures de contingència: s’han demanat confinaments preventius als contactes i també s’ha reforçat les mesures de prevenció a l’entorn laboral –s’han adquirit mascaretes FPP2 entre la plantilla i s’ha desinfectat l’edifici de Can Marcet i els vehicles–.

El comitè de Seguretat i Seguretat s’ha reunit i ha traslladat les conclusions al Servei de Vigilància Epidemiològica. Així mateix, davant el nivell d’afectació intern, s’han programat substitucions per cobrir les baixes dels agents positius. Així i tot, els vuit primers agents confinats de forma preventiva es van reincorporar ahir dijous després de deu dies de quarantena.

“Vull agrair als agents i molt especialment a l’intendent major, Joan Antoni Quesada, que hàgim aconseguit aïllar la Covid. Hem complert amb totes les mesures i hem estat a l’altura”, exposa el regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez.

El brot a la Policia Municipal de Sabadell equival al 57% de contagis de la plantilla el 2020

Comentaris
To Top