DSTaula

L’equilibri entre qualitat i moda

El vermut de la casa, envoltat de sardines amb tomàquet, croquetes de pollastre i sípia i el sifó / VICTÒRIA ROVIRA

Han aconseguit l’equilibri just entre la qualitat dels seus productes i el no deixar-se arrossegar per la moda del vermut, que, a vegades, té força elements marquetinians i molta pressió estètica. Joan Fernàndez i Joana Felguera van obrir la Vermuteria La Romànica, en la frontera entre Sabadell i Barberà del Vallès (ja pertany a aquest darrer municipi) el juliol del 2017 moguts per la il·lusió i la passió de liderar el seu propi negoci. “No tot és tan fàcil com sembla, hem hagut de treballar molt intensament i continuem fent-ho, ens hem format molt i en aquests dos anys, hem aconseguit especialitzar-nos en vermut i tapes, encara que també fem una aposta per vins i caves catalans i cervesa”, detallen.

Van començar amb poques ampolles i en aquest poc temps han aconseguit una cinquantena de licors, entre catalans de la zona de Reus, de la resta de l’Estat, França i Itàlia, on es concentren els principals productors. El que anomenen “de la casa” és un Perucchi italià, que entra molt suau. “Vam conèixer Josep Querol perquè li vam preparar uns aperitius per a una masterclass i ens fiem molt del seu olfacte i coneixement. Li demanem consell, però ara volem anar una mica més enllà i volem que ens assessori tota una carta”, apunta Fernàndez.

L’àpat insígnia de la vermuteria són les croquetes creatives i casolanes. En tenen una vintena i són addictives: de rocafort i nous, de bolets, escalivada, de brandada amb formatge, de gambes de Palamós… Les serveixen i volen!

També serveixen tapes fredes clàssiques amb productes del mar mediterrani i de les costes gallegues. “Tenim anxoves de Roses. Busquem productors i proveïdors artesans per potenciar la qualitat de la matèria primera”, conclouen.

Comentaris
To Top