Ciutat

L’Ajuntament preveu buscar voluntaris per ser en una mesa electoral el 14-F

Foto d'arxiu d'unes eleccions municipals / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell s’ha adreçat a la Junta Electoral sobre la possibilitat de comptar amb voluntaris perquè, si és necessari, esdevinguin membres d’una mesa electoral el 14-F. En cas que l’òrgan doni el vistiplau, i el dia de les eleccions es requereixi aquestes persones, percebrien les corresponents dietes previstes per la legislació: 75 euros per als presidents i 65 euros per als vocals.

La proposta arriba després de l’allau de sol·licituds que han arribat als Jutjats de Sabadell per evitar ser en una mesa. Si la Junta Electoral autoritza l’Ajuntament, els voluntaris s’haurien d’inscriure per ser cridats en cas que els titulars i els suplents de les meses electorals no es presentessin el dia dels comicis. Segons l’Ajuntament, la crida de voluntaris es fa “amb la voluntat de garantir el correcte desenvolupament de la jornada electoral”.

En qualsevol cas, l’Ajuntament aclareix que el sistema de sorteig de les meses electorals a Sabadell està dissenyat perquè, en cas que el titular o suplent d’una mesa quedi dispensat de l’obligació de presentar-se el dia de les eleccions, hi hagi altres ciutadans que els substitueixin. La proposta, però, té la intenció d’evitar incidents el 14-F.

Quant es cobra per ser en una mesa?

El dia de les eleccions, presidents i vocals cobren, respectivament, 75 i 65 euros. La mateixa retribució que els suplents que finalment hagin de substituir algú en una mesa. L’endemà de les eleccions, a més, els membres d’una mesa tenen dret a una reducció de les cinc primeres hores de jornada laboral.

D’altra banda, els membres de la mesa que l’únic dia que tinguin de descans setmanal sigui el 14-F disposaran d’un permís retribuït.

Comentaris
To Top